Sunday, 16 January, 2022
Home >>> Cydia >>> 25 odličnih besplanih iOS 8.4 tweakova bez kojih ne mogu
icleaner

25 odličnih besplanih iOS 8.4 tweakova bez kojih ne mogu

Ako imate jailbreak i volite čačkati po telefonu i podešavati one najmanje sitnice koje vas nerviraju pogledajte listu 25 besplatnih jailbreak tweakova koje ja momentalno koristim i koji su mi ne zamjenjivi. Neke od ovih funkcija izlaze na jesen s novim iOSom 9 a za neke će nam zauvijek trebati jailbreak. Svi tweakovi na ovoj listi su kompetabilni s iOS 8.4. i s iOS 8.3 te se nadam da ćete naći par koji će i vama uljepšati korisničko iskustvo.

f.lux

f.lux

Flax vam dozvoljava da promjenite tintu odnosno boju zaslona pri noćnom čitanju iz normalne plavičaste koja se koristi tokom dana u bolju žutkastiju tintu koja je lakša za oči prilikom čitanja po noći. Tweak koristi GPS kako bi znao gdje ste, te odredio doba dana i noći. Kada padne mrak, boja zaslona se automatski polako mjenja. Osim toga postoje 4 različite vrste tinte tako da možete odrediti koja vam najbolje odgovara. Ova aplikacija već godinama postoji i za Mac računare i definitivno pomaže pri korištenju uređaja po noći. Pošto sam ja noćna ptica ovaj tweak je oduvijek bio must have.

Znate li da vam obično plavno svijtlo koje dolazi s LCD zaslona smanjuje meletonin u tijelu, što vas drži duže budnim po noći. Ako imate problema s spavanjem onda probajte f.lux ili prestanite buljiti u telefon.

– Ako nemate jailbreak možete probati i noćni mod na iPhonu o kojem sam pisao ovdje.

Detaljna recenzija f.lux tweaka.

AlwaysClear

alwaysclear-cydia-tweak

Ovaj tweak vam dozvoljava da izbrišete obavjesti i centra za notifikacije bez da morate dva puta kliknuti na x očisti gumb. Samo jednom i to je to.

CloseAll

closeall

Ovaj tweak zatvara sve Safari prozore tako što pritisnete i držite na sekundu x za zatvaranje bilo kojeg prozora. Ako koristite uređaj za dosta čitanja i na kraju noći imate 20 otvorenih tabova, onda je ovo puno brži način oslobađanja radne memorije i za zatvaranje svih prozora u isto vrijeme.

DateCarrier

datecarrier-main

Ja sam jedan od onih koji nikada ne znaju koji je datum, a ponekad ni koji je dan. DateCarrier vam stavlja današnji datum u status bar iPhonea umjesto imena mobilne mreže koja je i onako gubljenje prostora. Tako da uvijek možete vidjeti koji je datum bez gašenja aplikacija kako bi pogledali na kalendar.

iCleaner

icleaner

Ova Cydia aplikacija oslobađa prostor na iUređaju putem brisanja fajli koje se više ne koriste a ostale su iza Aplikacija i Tweakova koje ste već obrisali, a i drugih koji vam ne trebaju. Zna očistiti i po 2GB prostora. Detaljna recenzija.

StatusVol X

StatusVolX

Ako vas nervira kada pojačate ton usred gledanja nekog videa a onaj kvadratni indikator se pojavi preko pola zaslona te propustite tri scene onda skinite StatusVol X. Ovaj twaek stavlja indikator za jačinu tona na iPhoneau u status bar preko sata te vas ne ometa kada pojačavate ili smanjujete ton. Samo se pokazije kada pojačavate ili smanjujete ton tako da još uvijek možete korisiti sat.

Da bi ga skinuli morate dodati ovaj repo u Cydia dućan: http://apt.steverolfe.com/.

Ako neznate kako dodati novi Repo u Cydia Store pogledajte – Kako dodati repo u Cydia dućanu.

 

TypeStatus

typestatus main

Ovaj tweak vam dozvoljava da vidite kada vam netko šalje poruku i kada niste u iMessage aplikaciji. Indikator je također u status baru preko sata dok netko tipka. Aplikacija postoji i za Mac računare.

SwipeSelection

SwipeSelection-Featured-1024x764

Ovaj tweak dozvoljava bolje namještanje kursora za vrijeme izmjene texta. Umjesto da se patite s onim povećalom i pokušavate namjestiti kursor usred riječi, SwipeSelection vam dozvoljava micanje kursora putem swipe geste preko same tipkovnice. Apple je ugradio istu implementaciju u iOS 9 tako da ova opcija dolazi i za one koji nemaju jailbreak. Ovo je definitivno must have za sve.

FavoritesTweaks

FavoriteTweaks-1024x787

Novi Cydia tweak koji vam dozvoljava da pohranite omiljene tweakove na jedno mjesto i to bez obzira ako su instalirani ili ne. Dobra stvar da ne zaboravite neki tweak. Osim toga ima inegraciju s iTunes backupom, tako i kada napravite sljedeći jailbreak svi tweakovi koji obično instaliate će vas čekati u Cydiai. Detaljna recenzija.

PowerBannerpowerbanner

Ovaj tweak zamjenjuje pop up obavijest da vam je baterija spala na 10% ill 20% s bener obavjeću tako da ne morate prekidati što radite da bi kliknuli na OK.

ShowCase

ShowCase

Još jedan tweak koji je ugrađen u iOS 9 te vam pokazuje mala ili velika slova na tipkovnici umjesto stalno velikih.

Bloard

Meni se osobno sviđa siva-crna tipkovnica više od bijele. Ovaj tweak mi stavi sivu tipkovnicu gdje mi god treba te za njega nisu potrebne teme i teže aplikacije koje usporavaju uređaj kao Winterboard.

bloard

SafariRefresh

Stari dobri Safari reload tako što povučete odozgo prema dole da bi napravili reload stranice, ala Facebook ili Twitter.

safarirefresh

ConvoPics

Ovaj tweak dodaje slike vaših prijatelja do njihovih imena u iMessage aplikaciji kao što je već ugrađeno na iPhone 6.

ConvoPics

LockGlyph

Pokazije grafički elemenat Pay svaki pud kada otključate uređaj putem touch ID. Malo uljepšanje lock zaslona.

lockglyph

OopsLock

Koliko puta vam se desi da slučajno zaključate iPhone 6 s ovim novim lock gumbom sa starne dok ste recimo pokušavla da pojačate ton? Ako vam se ovo često dešava kao meni, OopsLock vam dozvoljava da vam iPhone ostane otključan na nekoliko sekundi kako bi se brže vratili onome što ste radili bez potrebe za swipanje otključavanjem ili ubacivanjem lozinke. Samo kliknite na home gumb i nazad ste gdje ste bili.

RecordPause

Ovaj tweak vam dozvoljava da pauzirate video usred snimanja i da ga nastavite kasnije. Brže i bolje nego ažuriranje i spajanje video klipova u iMovie.

RecordPause

CCControls

CCControls dozvoljava absolutnu kontrolu i podešavanje kontrol centra. Dozvoljava teme, i dodavanje bilo koje postavke koju možete upaliti i ugasiti u postavkama. Pokazije vam, koliko radne memorije koristite te umjesto četiri ikone možete dodati 6, dok se ostale listaju s lijeva na desno. Instalacijom ovog tweaka ćete rijetko više otići u postavke, a ako morate u postavke ima switch i za to. Must have.

CCControls

Power Saver Mode

Ovo je još jedan od twakova koji dolazi na iOS 9. Slično kao na Android telefonima kojima je ovo bilo prijeko potrebno od početka, Power Saver Mode vam isključuje neke od servisa koji koriste dosta baterije, mada ga možete aktivirati kada god želite. Npr. Smanju kontrast, Smanjuje Motion Blur, gasi aplikacije koje rade u pozadini, Lokaciske servise, itd. Sami možete odrediti što se gasi a što ne i još uz to ima lijepi žuti indikator kad ste u power save modeu. Dodaje novi meni u postavke “Baterija” koja vam dozvoljava podešavanje svih opcija.

Tweak je free, ali morate dodati ovaj Repo da bi ga skinuli: http://elijahandandrew.com/repo/

pwer-saver

SafariSwiper

SafariSwiper vam dozvoljava da se brže prebacite iz jednog Safari taba u drugi putem swipe geste lijevo ili desno. Funkcija je ukradene iz Chrome Browsera i radi odlično i na Safarij.  Puno brži način prebacivanja iz tab u tab. Must have za one koji puno surfaju net na iPhoneu.

https://vine.co/search/SafariSwiper?mode=tv

SwipeForMore

SwipeForMore-1024x961

SwipeForMore je novi Cydia Store tweak koji vam dozvoljava bržu instalaciju i ažuriranje tweakova u Cydia dućanu putem s desna na lijevo geste poput mnogih modernih aplikacija. Detaljna recenzija.

ReachApp

ReachApp-0.0.1-649-1024x908

Reach app vam dozvoljava split screen multitasking tako da možete gledati u dvije aplikacije u isto vrijeme. Dobra fora ako nešto prepisujete ili gledate video dok ste na twitteru. Tweak ima tonu funkcija i možete podesiti dosta stvari ovisno o vašem ukusu. Još jedan must have za većinu korisnika.

Barrel ili Cylinder

Cylinder-Hero-1024x764

Barrel je stari dobri tweak za koji ste sigurno već i čuli. Ažuriran je za posljednju inačicu iOSa te dozvoljava promjenu animacija dok swipate između aplikacija. Kombinacija ima više nego što mi se spominje a tweak u akciji mođete pogledati na YouTubeu.  Alternativa je Cylinder koji radi na istu foru te također uključuje tonu različitih kombinacija.

SwitchSpring

Zatvorite sve aplikacije odjednom u App Switcheru tako što povučete prvi spingboard card prema gore. Imate opcije da napravite reboot telefona na isti način. Must have za bilo koga tko nema neki drugi tweak koji dozvoljava isto.

SwitchSpring

 

CrashReporter

Za vas koji instalirate tonu tweakova, CrashReporter vam pokazije koji vam se tweak srušio i zašto ili ako vam neki tweak sruši iOS. Odličan tweak za pronalaženje tweakova koji prave probleme jedni s drugima. Ako ste developer, tweak čak dolazi s detaljima crasha putem log fajla koji će vam pokazati zašto se tweak srušio. Log možete poslati developeru svakog tweaka da znaju da im nešto ne radi. Imate sve standardne opcije za obavjesti o crashu te i aplikaciju koja pokazije historiski koji se procesi i tweakovi najviše ruše i zašto.

CrashReporter

To vam je 25 besplanih twekaova koji su momentalno na mom iPhoneau. Jesam li zaboravio koji bez kojeg vi ne možete živiti? Javite nam u komentima pa možemo napisati članak o vašim tweakovima.