Saturday, 19 October, 2019
Home >>> Cydia >>> 7 Odličnih Safari tweakova za iOS 5 koje ne smijete propustiti
safari-tweaks

7 Odličnih Safari tweakova za iOS 5 koje ne smijete propustiti

Sada kada su svi koji su čekali na untethered jailbreak, jailbreakali uređaj, možemo se baciti na recenzije novih i starih Cydia tweakova koji su kompatibilni sa novim iOSom 5. Budući da ja surfam internetom češće na iPhonu nego na računalu, krenut ćemo sa Cydia tweakovima za Safari browser.  Jedno je sigurno, na App storeu postoje i bolji internet browseri od Safarija, ali iz nekog razloga ja se uvijek vratim Safariju i odličnom Apple interfejsu. Nisam siguran zašto ali definitivno koristim Safari više nego ijedan drugi browser. Naravno uz ove tweakove:

Reset Safari – Free

Reset Safari je SBSettings addon koji vam omogućava da sa jednim dugmetom putem SBSettinga ugasite sve Safari tabove te očistite kolačiće i internet povijest. Odlično kada imate 8 tabova otvorenih a iPhone vam uspori.

BackForwardEnhancer – Free

Ovaj tweak vam omogućava da vizuelno vidite povijest stranica koje ste posjetili ranije u istom tabu tako što držite prst na strelici za naprijed ili nazad jednu sekundu kao Chrome i FireFox – Više detalja

Home Page in Safari – $0.99

Ovaj tweak, kako mu i samo ime govori  – omogućava da postavite home page stranicu u Safariju. Više detalja.

Pull to Refresh Safari – Free

Ovaj tweak vam dozvoljava da osvježite Safari stranicu tako što povučete stranicu odozgo prema dole. Twitter update style. Više detalja.

Tab+ – Free

Tab Plus vam dozvoljava da otvorite više od 8 Safari tabova odjednom. Ova restrikcija je vjerovatno ugrađena zbog mogućnosti trošenja previše RAM memorije na Safariju ali sada kada imate “Reset Safari” tweak, više nije potrebna.

Safari Unibar – Free

Unibar spaja Address bar i Google search bar u jedno, te vam omogućava da koristite samo jedan bar za WWW adrese i za google pretraživanje. Slično Chrome Browseru.

GridTab – $1.50

Moj omiljeni novi tweak. GridTab vam omogućava da vidite sve otvorene tabove u grid konfiguraciji kako biste lakše došli do onoga koji vam je potreban. – Više detalja.

Sami odlučite što vam treba a što ne. Svaki korisnik je drugačiji i ima drugačije navike i potrebe. Javite nam u komentarima koji su vaši omiljeni Safari tweakovi osim gore navedenih.

  • OS1001OS

    Svakako treba instalirati Home Page in Safari, po meni to je Apple vec i sam davno trebao napraviti…

  • Darko_Omizio

    I NewTabSearch koji otvara novi tab bez da prethodno morate kliknuti na nova stranica….