Monday, 16 May, 2022
Home >>> Cydia >>> Abstergo Cydia tweak – Preuzmite kontrolu nad notifikacijama
Abstergo-Cydia-Tweak

Abstergo Cydia tweak – Preuzmite kontrolu nad notifikacijama

Dugo nije bilo ovoliko priče oko jednog tweaka, nije je bilo još od kako je izašao popularni Auxo tweak. Prašinu je podigao Abstergo, tweak na kojem su Joshua Tucker i Andrew Richardson radili više od godinu dana. Prema prvim recenzijama i najavama nije bilo sumnje da se njihov trud isplatio a ja sam i sam odlučio provjeriti u čemu je cijela strka.

Abstergo daje dobrodošlu dodatnu funkcionalnost u upravljanju iOS notifikacijama. Jedna od paradnih funkcija koje Abstergo donosi je uklanjanje više notifikacija sa Lock Screena. Recimo da vam se na Lock Screen naredalo nekoliko notifikacija od SMS poruka, sve što trebate učiniti da ih uklonite je povući Lock Screen prema dolje da bi se ispod sata, a iznad notifikacija, pojavio slider sličan onom za otključavanje zaslona koji kada kliznete s lijeva na desno briše sve notifikacije. Notifikacije možete uklanjati i jednu po jednu.

abstergo1

Druga značajna opcija je podešavanje podsjetnika za notifikacije koje vam nisu od značaja u datom trenutku ali će vam biti važne nekad kasnije. Da bi postavili podsjetnik trebate tapnuti na notifikaciju koju želite te zadržati prst. Pojavit će vam se opcije da podsjetnik postavite za 5 minuta, 15 minuta, sat, dan ili da odaberete određeni datum.

abstergo2

Abstergo je jedan od onih tweakove za koje bi željeli da jednog dana nađu direktan put do iOSa. Pronaći ga možete na BigBoss repou po cijeni od 1.99$ a u komentarima nam možete reći da li vam se dopada ili ne. Za instalaciju je potrebno da vaš uređaj pokreće iOS 6.

Pogledajte još neke od tweakova koje mijenjaju način na koji poimate iOS notifikacije:

  • kazo

    skupo !!!

  • robee

    Nije lose…imam vec lockscreen i u njemu postoji nesto slicno, ali ovo je prakticnije..radi ok sa lockscreenom i subtlelock themom