Sunday, 16 January, 2022
Home >>> Cydia >>> ActiveDock Cydia tweak – Dašak Mac OS X docka na iOSu
activedock3

ActiveDock Cydia tweak – Dašak Mac OS X docka na iOSu

Kada sam prošlog tjedna pročitao najavu da Filippo Bigarella i Surenix rade zajedno na novom tweaku pod nazivom ActiveDock bio sam prilično uzbuđen, toliko uzbuđen nisam bio za neki tweak još od kako sam čuo za Auxo. Srećom, nije im trebalo dugo da naprave završne pripreme i tweak se već sada nalazi u Cydiai.

Sada već legendarni dizajner Surenix udružio se sa (takođe legendarnim) developerom Bigarellaom kako bi iOS Dock naučili da se ponaša malčice više kao Dock koji mogu svakodnevno gledati sretnici koji na svojim Macovima pokreću Mountain Lion. Staklo u Docku sada nije providno nego više “zaleđeno.” Slično kao u “velikom” Appleovom operativnom sustavu, ovaj tweak i u iOS Dock ubacuje malo virtualno svijetlo ispod ikonice koje će svijetliti dokle god je aplikacija koju ta ikona predstavlja pokrenuta u App Switcheru.

activedock2

Druga zanimljivost sa ovim tweakom je ta da će učiniti da ikone poskoče kada tapnete na njih kako bi pokrenuli aplikaciju ili kada ta aplikacija dobije notifikaciju, simpatično. Oboje se može po želji omogućiti iz pripadajućeg odjeljka u Settings aplikaciji.

activedock1

ActiveDock je uistinu kvalitetan rad koji poboljšava korištenje Docka kako vizualno tako i praktično, ali ništa drugo nije ni očekivano kad je u pitanju dvojac koji je zaslužan za ovaj tweak. Preuzeti ga možete sa BigBoss repoa a koštat će vas 1.99$.

 • Jurka

  90% postova na portalu se odnosi na iUređaje koji su jailbreakani! Zašto?
  Ima mnogo više korisnika koji jednostavno ne žele jailbreakati svoj iUređaj..

  • Tihomir Srsa

   mnogo više?

   jakoo teško..

   i dobro ja da je 90% za jailbreakane uređaje..bez toga je IOS siromašan soft..

   • jurka

    To je tvoje mišljenje što ne mora značiti da svi tako razmišljaju! Ja znam mnogo korisnika koji svoj iPhone koristi bez jailbreaka, a po tvom komentaru na blog bi trebali dolaziti ljudi iključivo Jailbreakanim uređajem. Preporuka: pišite ponekad o novim aplikacijama…

   • Je stari, samo je 5% od ukupnog broja iUređaja jb.

    Ovo je podatak od saurika.

    “14,051,500 Apple devices running iOS 6 have now been jailbroken

    Cydia jailbreak app is now seeing roughly 23 million monthly unique users

    Given that Apple recently sold its 500 millionth iOS device”

  • Pogledaj malo bolje. Posljednji tjedan su jb postovi zato sto je jb aktuelan i nema velikih novosti od Applea. Prvo tromjesecije im je uvijek sporo.

 • dali je ko imo problema sa activ dok