Friday, 20 May, 2022
Home >>> Cydia >>> AirBlue Sharing tweak – Bluetooth transfer fileova na iOSu7
airblue-sharing-feat

AirBlue Sharing tweak – Bluetooth transfer fileova na iOSu7

“iPhone je bez veze jer nema Bluetooth.” To je rečnica koju često imamo prilike čuti. Objašnjenje da iPhone ima Bluetooth ali ne i opciju dijeljenja podataka izazove još veću frustraciju. Ukoliko je Bluetooth file transfer nešto što vam nedostaje na vašem iPhoneu onda će vas obradovati da je na Cydiau stigla nova inačica AirBlue Sharing tweaka koji riješava taj problem.

Tokom godina Cydia je upoznala brojne tweakove koji su nudili Bluetooth OBEX (object exchange) funkcionalnost ali AirBlue Sharing koji je kodirao Eric Day ostao je upamćen kao najbolje rješenje koje izgleda i ponaša se kao nešto što je su u iOS ubacili inžinjeri samog Applea. Pored toga što tweak koristi nativni Appleov Bluetooth stack on omogućava i visoke brzine prenosa podataka (1,7 MB/s) kao i opcije za štednju baterije poput gašenja Bluetooth antene po okončanju transfera.

AirBlue-Sharing-for-iOS-7

Tweak podržava slanje podataka iz slijedećih aplikacija: Notes, Photos, Videos, Music, Contacts i Voice Memo. Opcija je zaista mnogo i svaka je pametno osmišljena. U prevodu – Day je uložio veliki trud kako bi razvio ovaj tweak za što (sasvim sigurno) zaslužuje i odgovarajuću novčanu naknadu. AirBlue Sharing tweak je dostupan na BigBoss repou po cijeni od $4.99.

Da li ste se vi odvikli od dijeljenja podataka Bluetooth vezom ili je ova opcija za vas i dalje nezaobilazna?

 

Story and image credits: Redmond Pie

  • mrki

    Svaka čast čovjeku, koristio sam air blue dok sam imao ios 5, ali možda da je dolar jeftiniji hehe

  • Pocetnik

    Jel moguc jailbreak sa novim evasionom 1.0.3 ako je uredaj upadetan preko uredaja?