Wednesday, 18 May, 2022
Home >>> Cydia >>> Ako vam je dosadila Cydia onda probajte novu alternativu – Icy
icy

Ako vam je dosadila Cydia onda probajte novu alternativu – Icy

Ako ste kupili iPhone u zadnje dvije godine ili ste ga tek počeli jailbreakati, onda su velike vjerojatnoće da nikada niste čuli za Icy store.

Cydia, danas jedini store za jailbreakane aplikacije, nije oduvijek bila jedina. Osim Cydia-e, tu si bile i druge alternativne radnje kao Rock, Installer i Icy koje na žalost nisu uspjele da se bore sa konkurencijom zadnjih par godina iz različitih razloga.

Otkako je Cydia prošle godine kupila Rock, pa sve do danas imali smo samo jednu radnju za download jailbreakanih aplikacija.

Međutim izgleda da se rad na Icy store-u ponovo aktivira. Alternativa za Cydia-u, Icy je po mom mišljenju uvijek bila brža i lakša za korištenje ali nikada nije bila poznata kao Cydia i prestala je sa razvojem za vrijeme iOS-a 3.1.2.

Na iPhone blogosferi se može pročitati da je Icy developer, Infini-Dev odlučio da ponovo oživi Icy projekat te da napravi novu verziju Icy-ja koja bi bila bolja i brža od Cydia-e.

Po njegovim riječima, Icy je 5 puta brži od Cydia-e, radi u landscape modeu, grafički bolje izgleda i ne izbacuje različite greške svakih 5 minuta.

Aplikacija je jos uvijek u beta testiranja ali ju je u zadnjih par dana već instaliralo 15.000 korisnika.

Ako želite testirati Icy prije nego se pojavi na tržištu, možete to uraditi preko iSpazio repo-a tako što dodate “repo.ispazio.net” u Cydia-u, te instalirate ‘Icy’ app.

Kako dodati repo source u Cydia-u.

Koliko ja mogu zaključiti, Icy se doista čini puno bržom, međutim vidjet ćemo kako će raditi kada joj se doda tisuće bannera kojih za sada nema te kad je downloaduje dodatnih 100.000 korisnika svaki dan.

Ako skinete i probate ovu aplikaciju, javite nam što vi mislite?

  • Vedran Ikica

    šta je izašao icy 1.4.8? jer on jedini radi na novim FW?

    • Ova beta verzija sa iSpazio repo-a radi sigurno sa zadnja tri firmware-a… Testirano…