Saturday, 31 October, 2020
Home >>> Cydia >>> Anchor tweak omogućava da ostavite prazan prostor između Home Screen ikona
anchor

Anchor tweak omogućava da ostavite prazan prostor između Home Screen ikona

Ako se jailbreakanjem bavite neko vrijeme sigurno ste čuli za Gridlock tweak koji je omogućavao da Home Screen ikone rasporedite sa praznim prostorom među njima. Gridlock, na žalost, nije ažuriran za iOS 8 ali zato je tu novi tweak Anchor koji obavlja istu zadaću.

anchor-1

Sam naziv tweaka – Anchor (sidro), potiče od činjenice da su ikone aplikacija “usidrene” po x i y osama na Home Screenu pa se tako neće (kao inače) priljubljivati jedna uz drugu kao da su namagnetisane, nego će između njih ostajati prazan prostor. Po instalaciji odmah možete započeti sa organizacijom ikona po želji. U odjeljku u Settings aplikaciji možete tweak po želji isključiti, pregledati raspored ikona po Home Screen stranicama te resetovati raspored (što je praktično jer ne morate pomjerati jednu po jednu ikonu kada vam raspored dosadi).

anchor-2

Prednosti ovakvog koncepta su raznolike: od originalnih postavki Home Screena koje će privlačiti poglede, do naglašavanja određenih detalja na pozadinskim slikama, te postizanja boljeg efekta nakon primjene pojedinih Cydia tema. Da li će vam ova funkcionalnost vrijediti 1.99$ koliko developer traži za Anchor, odlučite sami. Kako vam se čini?

 

Image credits: iDownloadBlog

  • dainese46

    Ne radi i dalje dobro…Puno ljudi se buni, na razalicitim uređajima. Npr. jednom prijatelju radi skroz normalno (iPhone 6 16GB, iOS 8.1.2) , dok meni (iPhone 5S 32GB iOS 8.1.2) i drugom prijatelju (iPhone 6 Plus 64GB iOS 8.1.2) ne radi dobro…Više ne ruši Springboard, ali zato kad se ikone razmjeste i mobitel sa zakljuca i otkljuca, Anchor uredno “popapa” dvije ili više ikona sa Springboarda. Kad ga se izbrise onda normalno sve opet radi i ikone se vrate

  • Igor

    Poštovani, ovaj tweak ne radi dobro, pogotovo kada imam prije instaliran Springtomize 3. Baca u Safe mode.
    Molim ekipu sa Omizio da prije nego objave neki novi tweak neka ga osobno isprobaju, jer ovo nema smisla. :)
    iPhone 5c