Sunday, 16 January, 2022
Home >>> Cydia >>> Andrios tweak – Android iskustvo za iOS
andrios-feat

Andrios tweak – Android iskustvo za iOS

Jedna stvar je uvijek bila sigurna kod Cydia-e, a to je da ovaj alternativni App Store za jailbreakere sve prepušta mašti i mogućnostima developera pa su tako mogući tweakovi i koji na iOS donose iskustvo sa drugih operativnih sustava. Najnoviji tweak Andrios pokušava na iOS dodati djelić Android iskustva, što se može zaključiti i iz samog naziva koji je kovanica iz naziva Android i iOS.

Andrios-Jailbreak-1024x905

Andrios u biti kombinuje više tweakova u jednom paketu, a svaka od mogućnosti ili značajki ima svoje mjesto u Settings odjeljku tweaka odakle se može prilagođavati po želji korisnika. Tweak se sastoji iz raznih dijelova: alternativni notifikacijski centar i power menu, widgeti za virtuelne prekidače, pretragu, miniplayer, a tu su još i slider za glasnoću i action bar.

Andrios-2-1024x594

Svaka od ovih opcija ima zadatak da u iOS udahne malo Android duha i treba imati na umu da neke od njih izgledaju i funkcioniraju bolje od drugih (npr. action bar koji donosi android virtuelne home, back i multitasking tipke koje izgledaju čudno na iOS-u). Kako cijela stvar izgleda uživo pogledajte u videu koji je pripremio legendarni Jeff Benjamin:

S obzirom na fleksibilnost ovog tweaka, svi možete odrediti odgovarajuću kombinaciju elemenata iz Settings aplikacije. Sa cijenom od 3,99$ Andrios nije povoljan ali s obzirom na arsenal s kojim se isporučuje ona je opravdana. Pišite nam u komentarima kako vam se dopada tweak.

 

Image credits: iDownloadBlog