Monday, 28 September, 2020
Home >>> Cydia >>> Apple ju upravo izbacio novu inačicu iOS 9.2.1 koja popravlja grešku 53
touch-id-error

Apple ju upravo izbacio novu inačicu iOS 9.2.1 koja popravlja grešku 53

Da dobro ste pročitali, broj inačice je isti kao o dosadašnja inačica koja je izbačena prije nekih mjesec dana ali je broj builda promjenjen tako da je dosadašnji build bio 13D15 a današnji je 13D20.

Što je novo

Za većinu korisnika u ovoj inačici koja je zadržala isti broj absolutno nije ništa novo što se tiče funkcija. Ovaj novi build inčice pomaže korisnicima kojima je iPhone prestao raditi nakon servisiranja Touch ID home gumba u neovlaštenim servisima.

Prošitajete više o detaljima greške 53.

Ako niste promjenili Touch ID senzor i iphone vam još uvijek radi kako treba možete slobodno prestati čitati pošto vam je ovo potpuno nebitno.

Ako vam iPhone pokazuje error 53

Ako ste promjenili Touch ID senzor i iPhone vam više ne radi ova inačica će vam pomoci da vratite iPhone u život i da ga možete ponovo koristiti.

Ova nova verzija je dostupna samo preko iTunesa, znači nema OTA over the Air ažuriranje. Međutim ako ste jedan od tih nesretnika sada možete napravite iOS restore putem iTunesa i ponovo početi koristiti iPhone. Ne zaboraviti OTA ažuriranje nije dostupno.

Što je popravljeno?

Stara inačica vam pokazuje error 53 i više ne možete koristi iPhone. Nova inačica vam dozvoljava da nastavite koristiti iPhone ali i dalje ne možete korisiti touch ID senzor dok isti nije promjenjen od strane Applea ili jednog od ovlaštenih servisa. Znači nema otključavanja sa home gumbom, nema kupovine aplikacija, Apple Pay i drugih servisa za koje vam je potreban Touch ID.

Uređaji koji su zahvaćeni ovim problemom

iPhone 6 Plus (iPhone7,1)
iPhone 6 (iPhone7,2)
iPhone 6s (iPhone8,1)
iPhone 6s Plus (iPhone8,2)
iPad mini 3 (Wi-Fi) (iPad4,7)
iPad mini 3 (Cellular) (iPad4,8)
iPad mini 3 (China) (iPad4,9)
iPad mini 4 (Wi-Fi) (iPad5,1)
iPad mini 4 (Cellular) (iPad5,2)
iPad Air 2 (Wi-Fi) (iPad5,3)
iPad Air 2 (Cellular) (iPad5,4)
iPad Pro (iPad6,7)
iPad Pro (Cellular) (iPad6,8)

Zašto?

Instalacija novog home gumba i Touch ID senzora je jedan od hardwerskih načina na koji bi neki pokušali provaliti u ukradeni iUređaj kako bi došli do osobnih informacija. Kao što znamo Apple to neće dozvoliti tako da određeni servisi i postavke neće raditi bez ovlaštenog servisa.

Pročitajte više o Appleovom stavu prema zaštiti osobnih informacija i aktuelnoj borbi protiv FBI i Američke vlade.

Svi ostali, ako još uvije čitate sada znate da nema igre sa sigurnošću iUređaja. Možete mirno spavati jer vam nitko, čak ni FBI ne može provaliti u telefon.