Saturday, 21 May, 2022
Home >>> Cydia >>> AppLocker tweak u novoj inačici podržava i Touch ID
touch_id

AppLocker tweak u novoj inačici podržava i Touch ID

Jailbreak za iOS 7 silno je iščekivan iz pregršta razloga. Jedan od njih je zasigurno i znatiželja koja nas je zapitkivala kakve će tweakove developeri osmisliti za Touch ID tehnologiju iPhonea 5s. Prije nekoliko dana predstavili smo vam Virtual Home, tweak koji omogućava simuliranje funkcije Home tipke sa samim dodirivanjem Touch ID senzora a sada je ovu hardwaresku novotariju iskoristio još jedan tweak.

AppLocker tweak poznat je od ranije. On je korisnicima omogućavao da pojedine aplikacije zaštite lozinkom. Novom nadogradnjom (inačica 2.2)  je u igru ubačen i Touch ID za otključavanje aplikacija, što je jako zgodno i praktično (ali i ekskluzivno dostupno samo na iPhoneu 5s). Ovo je još jedna od funkcija za koje smatramo da je Apple to trebao umiješati u iOS još odavno.

Najvažnije pitanje koje se postavlja nakon izlaska tweakova koji koriste novi biometrijski senzor je, naravno, sigurnost. Appleovci su obećali da se podaci koje senzor prikuplja skladište u sigurnoj enklavi A7 procesora koju ne može očitati ništa drugo do sam iOS. Sam developer tweaka je potvrdio isto. On nema pristup tim podacima, oni su zaštićeni i nije moguće uploadovati online. Jednostavno objašnjeno, njegov tweak samo “pita” iOS 7 da li je određeni otisak prsta autentičan. Dakle, razloga za brigu nema.

Kako vam se dopada?