Monday, 16 May, 2022
Home >>> Cydia >>> AppSwiper Cydia – Ugasite aplikaciju direktno sa Springboarda
appswiperfeat

AppSwiper Cydia – Ugasite aplikaciju direktno sa Springboarda

Koliko puta ste željeli u potpunosti zatvoriti neku aplikaciju bez potrebe za otvaranjem App Switchera? Vjerovatno više nego jednom. Cydia je puna tweakova koji dodaju slične mogućnosti vašem OSu (ili vam bar pomažu da izbjegnete korištenje Home tipke poput Zephyr tweaka), a najnoviji AppSwiper uistinu je vrijedan spomena.

Ovaj tweak funkcionira na taj način da ispod naziva ikone neke aplikacije koja je pokrenuta stavlja elipsu dajući vam tako odgovarajući signal. Svajpnete li na gore po ikoni pokrenute aplikacije dočekat će vas prozor upozorenja koji vam govori koliko spomenuta aplikacija uzima RAM memorije vašeg uređaja, te vam nudi opcije “cancel” i “kill.” Tapnete li na “kill” zatvorit ćete aplikaciju u potpunosti iz multitaskinga.

Somenuto upozorenje možete i isključiti iz Settings apliakacije tako da vam se aplikacija sa svajpom na gore automatski gasi (ovdje gubite i uvid u aplikacijom zauzeti RAM). Ovdje još možete podesiti i boju spomenute elipsice koja se pojavljuje ispod ikone, prozirnost boje i slično. Dakle, mogućnosti prilagodbe nisu odveć mršave.

Da bi koristili AppSwiper vaš iUređaj mora biti na iOS 6.X.X a morate pripremiti i otkupninu u visini od 0.99$. Pronaći ćete ga na BigBoss repou. Druge praktične tweakove provjerite u nastavku: