Sunday, 1 August, 2021
Home >>> Cydia >>> Ascend Cydia tweak je jedan od ljepših Lock Screen rješenja za iOS 7
ascend-feat

Ascend Cydia tweak je jedan od ljepših Lock Screen rješenja za iOS 7

Iako je veliki broj vlasnika iUređaja napravio skok na iOS 8, kao i uvijek ostao je nezanemariv broj onih koji odbijaju update sve dok se ne pojavi jailbreak. Za sve one koji su zadržali iOS 7 i jailbreak, danas imamo novi Lock Screen tweak – Ascend.

ascend-tweak

Tweakova koji utiču na rad ili izgled Lock Screena uvijek je bilo mnogo na Cydiai. Ascend sasvim sigurno zaslužuje pažnju u moru ostalih jer s estetskog aspekta sigurno spada u značajnije. Tweak na mala vrata vraća skoro zaboravljeni slide to unlock slider na Lock Screen, ali u iOS 7 ruhu. Pozadina je, tipično po principima prošlogodišnje iOS generacije, zamagljena, a sam gumb je moderniziran.

ascend-prefs

Ascend po instalaciji dobija svoje mjesto u Postavke aplikaciji gdje ga možete po želji paliti/gasiti, uključivati tamni način rada, koristiti originalno iOS 7 sučelje za unos lozinke i slično. Ukoliko vam se dopada dodatna doza elegancije koju ovaj tweak dodaje na Lock Screen možda nećete zažaliti za 0.99$ što je cijena koju developer traži. Naći ga možete na BigBoss repozitoriju. Kako vam se dopada?

 

Image credits: iDownloadBlog

 • Aco

  Interesantno i dobro dodje malo promjene. Volim ovu sekciju sa twekovima i cesto je posjecujem, ali nesto ste usporili u zadnje vrijeme. Samo ubacujte zanimljive tweakove koje pronadjete. Pozdrav za vas!

 • Ivan Birtić

  U potpunosti se slazem sa Acom, vise bih volio da dajte tako neke tweakove koji malo redizajniraju moj lock screen i takve uobicajene stvari, jako sam zadovaoljan sa vasim radom i samo tako naprijed odlicna ste stranica :)

 • brate taj ascend mi totalno zeznuo telefon čim sam ga stanio počeo se restartovati i javljati čas da ga kupim jer su ga naporno pravili… a čas da se zahvaljuju što sam ga kupio itd ali kako god tel je van funkcije dva dana restaruje se po sto puta ne pomaže ni priključenje na itunes ne reaguje ni na reboot ….

  • Izbriši tweak. Vjerovatno imaš neki drugi koji mu smeta.

   • hvala nego mi nije htio da se upali nikako čitav dan se rebotovao a kad ga priključim na komp. ništa tek kad mu se baterija istrosila uspio sam uci u safe mode i ukloniti ga sad radi normalno hvala u svakom slucaju i mogu ti reci dobar ti je sajt pratim te dugo ima zanimljivih stvari podosta pogotovo za nas sto jailbrekamo sve živo pozdrav zemljak

 • omizio reci šta da radim jer ću ga o zid slomiti ako nastavi ovako još malo