Sunday, 8 December, 2019
Home >>> Cydia >>> Asos Cydia tweak – Zaštitite aplikacije lozinkom
asos-feat

Asos Cydia tweak – Zaštitite aplikacije lozinkom

Privatnost podataka koje čuvamo na našim mobilnim uređajima je uvijek osjetljivo i ozbiljno pitanje. Njihovu zaštitu neki shvataju ozbiljno, dok drugima do tih pitanja jednostavno nije stalo. Rijetko ko se nije našao u situaciji da svoj iPhone ili iPad posudi na sekundu prijatelju iz ovog ili onog razloga. Ako ne želite razmišljati da li će te osobe “kopati” po vašim aplikacijama, rješenje je novi tweak Asos.

asosbanner

Riječ o jednom od onih dobro promišljenih tweakova sa odličnim mogućnostima prilagodbe, a njegova osnovna ideja je zaštita individualnih aplikacija na uređaju lozinkom. Po instalaciji je potrebno zaputiti se u Settings aplikaciju. Po prvom otvaranju Asos odjeljka bit ćete zamoljeni da unesete novu lozinku za ovaj tweak, lozinku kojom će se i štititi vaše aplikacije od radoznalih pogleda. Ista lozinka će se morati unijeti svaki put kad poželite vršiti promjene u radu tweaka.

asosprefs

Iz pomenutog odjeljka Asos se može upaliti ili ugasiti po želji, odrediti interval u kojem će se apliakcije moći koristiti bez unošenja lozinke, odabrati mogućnost korištenja lozinke samog uređaja, te, naravno, odabrati koje aplikacije želite zaštititi. Ukoliko vaš uređaj posjeduje Touch ID, moći ćete koristiti vaš otisak prsta umjesto lozinke. Zgodan dodatak je i to što aplikacije zaštićene lozinkom budu zamagljene u App Switcheru kako ni tu ne bi odavale vaše tajne.

Asos je odličan tweak sa brojnim opcijama i pametnim rješenjima te sasvim sigurno opravdava cijenu od 0.99$. Ako vas je zaintrigirao, preuzeti ga možete sa BigBoss repozitorija.

 

Image credits: ModMyi