Friday, 20 May, 2022
Home >>> Cydia >>> Audio Recorder tweak – snimite telefonske razgovore na iPhoneu
Audio Recorder Banner

Audio Recorder tweak – snimite telefonske razgovore na iPhoneu

Cydia developer pod imenom Limneos, koji stoji iza vrlo popularnih tweakova kao što su na primjer Aquaboard i Callbar, razvio je još jedan vrlo koristan tweak – Audio Recorder.

Iz naziva samog tweaka bi se dalo zaključiti da je ovdje riječ o nekakvom snimaču zvuka, što je i točno – ali s tim da je Audio Recorder fokusiran na snimanje telefonskih razgovora – dakle onih razgovora koje obavljate preko standardne Phone aplikacije na iPhoneu.

Od samog početka razvijanja, Audio Recorder su pratile, da tako kažemo razne kontroverze. Prvo je bio izdan pod imenom Call Recorder na Cydia repozitoriju Modmyi, pa je onda povučen, pa na kraju opet izdan pod trenutnim nazivom. Razlog svemu tome je da je snimanje telefonskih razgovora bez suglasnosti osobe s kojom razgovarate – u nekim državama ilegalno, pa je sam Limneos bio u nedoumici da li je Audio Recorder sam po sebi onda ilegalan. Stoga je porazgovarao sa svojim odvjetnikom, koji ga je uvjerio da nema razloga za brigu.

Audio Recorder Screenshot 1

Nego da krenemo sa recenzijom…

Dakle, Audio Recorder može snimati telefonske razgovore koje obavljate preko Phone alikacije na iPhoneu. Tokom uspostavljanja razgovora u gornjem kutu vam se pojavi „Rec“ gumb s kojim započnete snimanje razgovora. Također snimanje razgovora je moguće u postavkama Audio Recordera podesiti na automatski – da počne snimati odmah čim je poziv pokrenut. Svaki razgovor je moguće kasnije preslušati u samoj aplikaciji i poslati ga preko emaila.

Bitno je napomenuti da zbog legalnih razloga tokom uspostavljanja poziva vaš sugovornik biva obaviješten da se razgovor snima, i to nije moguće nikako isključiti ili ukloniti.

Audio Recorder Screenshot 2

Audio Recorder je trenutno dostupan isljučivo za iPhone 4S i iPhone 5, (iOS 5.x.x i iOS 6.x.x) ali je developer napomenuo da će u nekoj od sljedećih verzija dodati podršku i za starije uređaje.
Tweak možete kupiti za cijenu od $3.99 preko Cydie u Limneosovom osobnom repozitoriju (koji morate sami dodati):

http://limneos.net/repo

Ako neznate dodati Cydia repozitorij, pročitajte naš tutorial.

 • Franjo mamic

  Ne moze da se snima ako zvucnik nije ukljucen :)

  • Kristijan

   To je samo slučaj kod iphonea 4s. na petici moze normalno bez uključenog zvučnika.

   • Franjo Mamic

    Pa hoce li biti upade za iphone 4s bez zvucnika ? Ili nece

    • Kristijan

     Procitao sam na twitteru od developera kaze da ce to rijesit u jednom od sljedecih updateova

 • jedino me interesira dal će radit na 3Gs

 • ikiK

  Ima na Cydiji za “skinut” verzija bez obavjesti aplikacije da snima. Radi :) iPhone5 provjereno…