Sunday, 8 October, 2017
Home >>> Cydia >>> AutoRotateVideos tweak – Automatsko rotiranje videa i kad je onemogućena rotacija zaslona
autorotatevideos-feat

AutoRotateVideos tweak – Automatsko rotiranje videa i kad je onemogućena rotacija zaslona

Moji mobilni uređaji većinu svog vremena provedu sa zaključanom rotacijom zaslona. Odavno su mi prekipili momenti kad se zaslon slučajno rotira te je to jedna od onih opcija koje uključujem samo po potrebi, recimo kada želim pogledati neki video. Ako ste poput mene, a sa sigurnošću znam da nas ima mnogo, onda znate da prvo trebate omogućiti rotaciju zaslona pa se vratiti i pustiti video. Jednostavan zadatak koji se bez potrebe oduži. Pomoć pruža AutoRotateVideos tweak kojeg su razvili Simon Selg i Ibrahim A.

Kao što ste zaključili iz naziva, ovaj tweak će omogućiti da se video sadržaj rotira u landscape mode i sa onemogućenom rotacijom zaslona, dakle samo video sadržaji, kao jedini izuzetak od svega ostalog. Pored toga što možete po potrebi isključiti tweak, iz odjeljka u Settings aplikaciji možete odrediti da li će se video rotirati lijevo, desno, ili će uređaj sam detektovati ugao i tome se prilagoditi.

Jednostavna ideja za koju se čudim da se neko nije dosjetio ranije. U svakom slučaju, AutoRotateVideos radi bez problema, i što je najbolje – tweak je besplatan. Možete ga preuzeti sa BigBoss repozitorija.