Saturday, 17 April, 2021
Home >>> Cydia >>> Background Manager Cydia tweak – Pravi multitasking na vašem iUređaju!
multitasking

Background Manager Cydia tweak – Pravi multitasking na vašem iUređaju!

Priču o ovom tweaku moramo započeti jednom malom lekcijom iz iOS multitaskinga za sve one koji nisu upućeni u detalje. Dakle, kada na svom iUređaju koji pokreće iOS noviji od inačice 4.0 zatvorite neku aplikaciju te pokrenete drugu, ona prethodna ostaje suspendirana multitaskingu. Što znači suspendirana? Princip je taj da su svi procesi aplikacije zaustavljeni a nastavljaju se tek kada ponovo otvorite aplikaciju.

Debata o dobrim i lošim stranama ovakvog rješenja bila bi poduga a ovdje je bitno istaći da je svoj put u Cydiau našao tweak koji omogućava pravi multitasking, dakle svi procesi aplikacije neće biti zamrznuti što vam u određenim slučajevima (igranje nekih igara recimo) može biti od koristi. Odaziva se na ima Background Manager.

backgroundmanager2

Nemojte se prepasti kada vas nakon instalacije ovog tweaka ne dočeka nikakva nova ikona, to je potpuno normalno. Svaku promjenu vršite iz odjeljka u Settings aplikaciji gdje možete odrediti pravila koja će važiti za sve instalirane aplikacije ili pojedinačna pravila za svaku od aplikacija. Na izboru imate nativni iOS multitasking, background multitasking koji dozvoljava sve procese aplikacije i potpuno isključenje multitaskinga. Zgodna opcija je da se režim rada sam može vratiti na nativni jednom kada aplikacija završi sve procese.

backgroundmanager3

Želite li preuzeti ovaj tweak na svom iUređaju morate imati iOS 6 i spreman iznos od 0.99$. Pronaći ga možete na BigBoss repou. Imate li potrebe za ovakvim načinom multitaskanja? Ovo su još neki od tweakova koji se odražavaju na multitasking:

 

  • Marinxy

    Koliko takav tweak utjece na performanse telefona? Da ne bi poceo se vuc ko krepana macka… Khm!…android…khm!;)