Tuesday, 17 May, 2022
Home >>> Cydia >>> BannerDisable – tweak koji gasi iOS notifikacije
bannerdisable1

BannerDisable – tweak koji gasi iOS notifikacije

Ako ste i vi spadate u skupinu kojoj je povremeno potreban mir od silnih notifikacija koje dobivate na svom iPhoneu, danas imam odličan tweak za vas pod nazivom BannerDisable. Da ne bude pogrešnog razumijevanja, iOS centar za notifikacije i pripadajući banneri su odlična stvar koja vam olakšava praćenje važnih aspekata vaše svakodnevne komunikacije ali nekad mogu previše odvlačiti pažnju od posla a tu je i pregršt drugih prilika u kojima ne biste željeli da budete ometani. Skorašnje glasine govore kako se Apple sprema da sa iOSom 6 ispravi grešku počinjenu prošle godine, odnosno, da u Settings app ubaci opciju koja će moći isključiti sve notifikacije od jednom. Dok se to ne desi, Cydia je tu da spasi dan.

Nakon instalacije (baš kao što glasine za iOS 6 nalažu), unutar Settings aplikacije naći će te opciju “Do Not Disturb.” Odlučite li je se upaliti tweak će onemogućiti sve bannere i notifikacije na lock screenu. Sve potrebne značke na ikonama kao i notifikacije u centru će čekati i dalje da im poklonite pažnju ali se vaš uređaj u ovom slučaju neće oglašavati zvukom ili vibracijom, niti će se zaslon vašeg uređaja upaliti što vam može pomoći da prespavate cijelu noć (ukoliko imate lagan san).

BannerDisable je besplatan tweak koji možete naći na BigBoss repou u Cydiai, a nadam se da će bar neke od vas sačuvati od šefovog pogleda sa strane koji je namijenjen za one koji čitaju netom pristigle poruke tokom važnih sastanaka.

  • Dejan

    Već par mijeseci imam isključen notification centar…čim se pojavilo u cydii odmah sam instalirao jer po meni je to spuštanje notifikacija totalna glupost i smetalo mi je. I bez toga sam znao kad je došao mail ili poruka tako da je totalno nepotrebno. Pobornik sam jednostavnog i čistog softwarea i baš mi se zato iPhone dopao od početaka kad je izašao. Pozz