Saturday, 26 September, 2020
Home >>> Cydia >>> Bars Tweak – Više detalja o mobilnom signalu
bars-main

Bars Tweak – Više detalja o mobilnom signalu

Da li vam se ikad desilo da imate potpun signal a iPhone se ponaša kao da ga uopće nemate? Sve sporo, internet puže, pozivi ne dolaze? Ili pak obrnuto, nemate signala a iPhone radi kao da ima bar tri crtice?

Razlog za ovo je signal algoritam u iOS-u 5, koji ima neki bug već od iOS-a 3. Istina, ovo se ne dešava često, ali se meni desilo više puta i budući da sam opsjednut dobrim signalom, potražio sam tweak koji me oduševio na prvi pogled.

Radi se o Bars Tweaku koji vam, osim 5 crtica signala, pokazuje i jačinu signala na pola crtice. Odnosno, ako imate 3.5 bara/crtice, iPhone će pokazati 3.5 a ne 3 ili 4 zavisno od toga šta iOS software odluči. Na ovaj način mozete vidjeti puno detaljniju i točniju sliku mobilnog signala, koji je ravnopravno podijeljen na 10 ili više dijelova.

Nakon instalacije nisu potrebne nikakve postavke. Tweak ih ni nema, nego odmah radi sam od sebe. Tweak se može naći na BigBoss Repou i potpuno je besplatan.

Da napomenem, nimalo me ne bi začudilo da većina normalih ljudi misli da je ova extra informacija gubljenje vremena, međutim onima poput mene bi ovo moglo dobro doći.