Wednesday, 20 December, 2017
Home >>> Cydia >>> BatteryPeek Cydia tweak – Prikažite potrošnju baterije u postotcima samo kada to želite
batterypeek2

BatteryPeek Cydia tweak – Prikažite potrošnju baterije u postotcima samo kada to želite

Sa izlaskom svakog novog jailbreaka Cydia doživi novo proljeće u vidu prirasta novih tweakova širom njenih repozitorija. Neki su odlični, neki bespotrebni, a neki su samo sitnice koje vam blago unaprijede korištenje vašeg uređaja kao što to radi BatteryPeek.

Činjenica je da Status Bar na našim uređajima može postati pretrpan ikonama i informacijama koje one prenose. Jačina signala mreže, sat, baterija, WiFi, alarm i druge ikone mogu učiniti da prostor pri vrhu zaslona izgleda skučen. Iz tog razloga ne bi bilo loše kada bi postojalo nešto što bi nam dozvoljavalo da na status baru prikažemo procentualnu potrošnju baterije samo onda kad mi to želimo, a ne da bespotrebo zauzima dragocijeni prostor cijelo vrijeme. Srećom, novi tweak pod imenom BatteryPeek obavlja upravo tu zadaću.

batterypeek2

BatteryPeek radi na način da vam pokazuje procenat potrošnje baterije tek kada unesete određenu Activator komandu koju sami birate. S obzirom da se ovdje radi o ikoni u Status Baru, recimo da bi imalo logike da kao tu komandu izaberemo  Double Tap (dva puta tapnete Status Bar). Tako bi, na primjer, svaki put kada napravite double tap na status baru, ovaj tweak pokazao procentualno stanje baterije na nekoliko sekundi. Dakle, potrebno je da sa Cydiae besplatno preuzmete BatteryPeek, zaputite se u Activator i tamo odabere željenu komandu za ovaj tweak. Druga podešenja nisu potrebna.

BatteryPeek vam tako može pomoći da svoj Status Bar održite čistim. Što mislite o ovom tweaku, bespotreban ili praktičan? Pišite nam u komentarima.

  • h0ky

    To već postoji odavno

  • ivan

    Ovo postoji od kada postoji i iphone….stara informacija…dajte nesto zanimljivo novo…,gdje cu reci cool!!!