Tuesday, 17 May, 2022
Home >>> Cydia >>> BioLockdown je najbolji tweak za zaštitu aplikacija sa Touch ID senzorom
BioLockdown-Airplane-mode1

BioLockdown je najbolji tweak za zaštitu aplikacija sa Touch ID senzorom

Dolaskom jailbreaka za iOS 7 i sve uređaje koji su kompatibilni sa tim firmwareom označilo je i dolazak velikog broja tweakova koji se vežu za Touch ID biometrijski senzor iPhonea 5s. U većini slučajeva riječ je pokušaju korištenja ove nove tehnologije u sigurnosne svrhe a daleko najdalje je otišao poznati Ryan Petrich sa svojim BioLockdown tweakom.

BioLockdown ne samo da vam daje mogućnost da aplikacije zaštitite Touch ID senzorom nego isto možete učiniti i za pojedene prekidače i funkcije u Settings aplikaciji. Iz njegovog zasebnog odjeljka u Settings aplikaciji možete zadavati nove restrikcije na pojedine elemente a cijeli proces je intuitivan i popraćen odgovarajućim objašnjenjima. Po želji tweak možete upaliti i ugasiti a praktično je ni jedna promjena koju učinite u tweaku ne iziskuje da izvršite respring svog uređaja.

BioLockdown-Apps-and-Switches

Jednom kada zaštite instancu sa ovim tweakom, idući put kada je probate otvoriti (pokrenuti aplikaciju ili Control Center, što bilo…) prikazat će vam se upozorenje da je potrebno čitanjem otiska prsta potvrditi pokretanje.

BioLockdown-Airplane-mode1

Svaki otisak prsta koji je sačuvan u uređaju je ujedno i odobren za korištenje u ovom tweaku. Bitno je i napomenuti da BioLockdown ne očitava podatke o otisku prsta nego pravi upit u iOSu kako bi provjerio da li je taj otisak prsta odobren ili ne.

Ako ste zainteresirani da unesete novi nivo sigurnosti na svoj iPhone 5s, BioLockdown tweak možete pronaći na BigBoss repou po cijeni od 1.99$.

 

Story and image credits: iDownloadBlog