Saturday, 17 April, 2021
Home >>> Cydia >>> BrightVol – Najbolji tweak za podešavanje svjetline na iPhoneu
brightvol-hero

BrightVol – Najbolji tweak za podešavanje svjetline na iPhoneu

Siguran sam da nisam sam, kad kažem da mi nije jasno zašto Apple nije napravio neki brži način za podešavanje svjetline zaslona na iUređajima u samom iOS-u.  Ako ste slični meni, te često čitate u mraku prije spavanja, onda sigurno kao i ja uvijek tragate za boljim i lakšim načinom podešavanja svjetline zaslona.

Za ovaj i druge tweakove spomenute u ovom postu će vam biti potreban jailbreakan uređaj. Upute za jailbreak možete naći ovdje.

Mislim da je ova potraga za bržim načinom podešavanja, prouzrokovala više recenzija tweakova koji uz druge stvari, mogu uraditi upravo to kao naprimjer NCSettings, SBSettings, F.lux, SuperSwitcher, Swipebright i drugi.

Međutim danas sam naletio na BrightVol tweak koji je po mom mišljenju najbliži nikim skladnim fabričkim postavkama i nekom metodom koju je i Apple mogao upotrijebiti bez previše problema.

Kontrole za svjetlinu skrivene u postavkama. BrightVol ispravlja problem.

BrightVol vam dozvoljava da podesite brightness (svjetlinu) putem dugmića za zvuk. I ne samo to već vam u isto vrijeme dozvoljava da podesite i zvuk sa istim gumbima. Kako?

Ovaj proces je urađen uz pomoć Activator geste koji vam prebacuje volume gumbe u brightness gumbe kada pritisnete oba gumba u isto vrijeme. Znaci gumbi su normalno za podešavanje zvuka, a kada stisnete oba gornje i donje u isto vrijeme onda se prebace na podešavanje svjetlini.

Odlična fora i još brža od dosadašnjih postupaka.

Kao bonus funkcija se sama resetira na zvuk nakon 30 sekundi tako da se ne morate stalno prebacivati s jedne na drugu.

Po mom mišljenju jedan od najboljih solucija za brightness kontrolu do sada. Ovo je zasigurno jedan od onih tweakova koje ću nastaviti koristiti i koji ostaje na iPhoneu dok Apple ne izmisli nešto bolje.

Tweak je potpuno besplatan i možete ga naci na BigBoss repou. Naravno želio bih čuti i vaše mišljenje. Javite mi kako vam se sviđa i da li je bolji od vaše dosadašnje solucije.

 • LegoPirat

  najlaksi i najbrzi nacin za podesavanje svetlosti dispaya je ”swipebright”

 • why

  Zašto je ova funkcija toliko bitna? Jednostavno postavite automatic ili isključite i postavite svjetlinu kako vama odgovara.

  • iPhonos

   Zato sto automatic nikad ne prilagodi ekran kako treba…ili je presvijetlo ili pretamno! Ovo je odlično riješenje, bravo Omizi!

  • Ovisno koliko su ti osjetljive oci. Ja recimo citam u mraku te mi auto podesavanje ne spusti brightness gdje bi ja volio. Ja ga spustim skoro do kraja. LCD zasloni u mraku ti stete ocima.