Monday, 2 August, 2021
Home >>> Cydia >>> BrowseInApp – Otvorite linkove unutar maila i poruka bez prebacivanja u Safari
BrowseInApp-Main

BrowseInApp – Otvorite linkove unutar maila i poruka bez prebacivanja u Safari

Znate kako Facebook i Twitter aplikacije imaju internet browser kao dio same aplikacije, te kada trebate kliknuti na neki link, iOS vas ne prebaci odmah na Safari vec vam pokaze web stranice unutar same aplikacije?

Zar nebi bilo lijepo kada bi mogli uraditi isto i sa linkovima u Mail appu ili SMS porukama? Ili cak i u drugim aplikacijama?

To je upravo ono sto vam BrowseInApp, novi tweak od developera Alena Yipa dozvoljava.

Naime, BrowseInApp dodaje mini browser u Mail i iMassage aplikacije sto vam dozvoljava pregled linkova bez prebacivanja u Safari te ponovo nazad u Mail ili iMessage. Default postavka je to do da vas BrowserInApp pita ako zelite otvoriti link putem tweaka i unutar aplikacije ili putem vanjskog browsera. Posto je to u vecini slucajeva nepotreban extra korak, postavke vam daju opciju koja dozvoljava linkovima da se sami otvaraju direktno u ovom “In App Browseru”

Nakon par sati koristenja zapitao sam se,  zasto ovo nije default nacin pracenja linkova na iOS-u? Ova metoda definitivno ubrzava svakodnevo koristenje telefona i mislim da je definitivno vrijedna $0.99 koliko ovaj tweak kosta u Cydiai. Sam browser je odlican te pokazuje sve web stranice na isti nacin kao i Safari. U tri dana nisam primjetio nikave crashove ili bilo kakve probleme vezane za ovaj tweak.

Moram vam priznati da je ovo jedan od onih tweakova koji od kojih nisam ocekivao previse puno ali nakon tri dana koristenja ovo ce ostati jedan od onih stalinih tweakova koje cu instalirati i u sljedecim inacicama iOS-a dok Apple ne odluci da ubaci ovako nesto u sam operativni sustav.

Develper kaze da ce u buducnosti dodati BrowserInApp u jos vise aplikacija. Ako imate jailbreakan iUredaj odite probati i sami. Necete zazaliti.

  • iZoki

    ako je kao interni browser od facebooka brzo onda ne vrijedi pišljiva boba… Nema ništa gore nego kad iz face appa otvaram nešto u browseru, valjda je duplo sporije nego safari, doduše malo se popravi sa nitrous tweakom ali treba to još doraditi…

    • FB browser sucks zato sto cijela FB aplikacija sucks. Ovaj browser radi odlicno. Sto vise cini mi se i brzi od Safarija. Mozda zato sto ne moream cekati dok se link prebaci iz jedne aplikacije u drugu.