Friday, 23 October, 2020
Home >>> Cydia >>> CacheCleaner tweak – Novo rješenje za čišćenje cache fileova
cachecleaner-feat

CacheCleaner tweak – Novo rješenje za čišćenje cache fileova

Facebook, Instagram i brojne druge aplikacije konstantno preuzimaju određenu količinu podataka na vaš iUređaj s ciljem bržeg učitavanja. Vremenom ti podaci mogu zauzeti značajnu količnu vaše skladišne memorije te je njihovo uklanjanje jedan od imperativa. Novo rješenje koje obavlja ovu zadaću je CacheCleaner tweak sa Cydia-e, a njegov autor je nitko drugi do Ryan Petrich.

Zašto sam na početku spomenuo aplikacije dvaju društvenih mreža? Aplikacije ovog tipa u cache preuzimaju najčešće slike, a naravno, što je veći kvalitet slika to će one zauzimati i više prostora. Ako imate iPhone ili iPad sa 16GB interne memorije nekoliko stotina megabajta može značiti mnogo. CacheCleaner dodaje novu “Clear App’s Cache” komandu u Usage sekciji unutar Settings aplikacije za svaku aplikaciju, a nakon izvršavanja vas čak informiše o tome koliko ste prostora dobili nazad. Ukoliko ne želite čekati 30 dana da se cache automatski isprazni ovo bi moglo biti dobro rješenje.

Tweak ima i jedan nedostatak. Voljeli bi vidjeti opciju koja će počistiti cache svih aplikacija umjesto da se mora čistiti jedna po jedna. Ipak, riječ je o besplatnom tweaku pa nećemo puno gledati u zube poklonjenom konju. CacheCleaner možete preuzeti sa Ryanovog beta repozitorija (možete ga u Cydia-u dodati ovako):

http://rpetri.ch/repo/

Kako vam se dopada?