Tuesday, 19 October, 2021
Home >>> Cydia >>> Callisto tweak – Unesite trenutno vrijeme umjesto lozinke
Resized-PasscodeTime

Callisto tweak – Unesite trenutno vrijeme umjesto lozinke

Pitanje sigurnosti podataka koje skladištimo na našim pametnim telefonima uvijek će biti aktuelno. Dok neki koriste Touch ID u kombinaciji sa lozinkom drugi ne koriste ni jedan vid sigurnosti. Ako je sigurnost za vas bitan faktor i ako je želite dodatno postrožiti, novi Callisto tweak je definitivno za vas.

Callisto vam omogućava da umjesto unosa lozinke koju odredite svoj uređaj otključate unosom trenutnog vremena. Sličnu funkcionalnost nekad je nudio tweak TimePasscode ali Callisto podržava iOS 9 i donosi još opcija i podršku 6-znamenkastu lozinku. Dakle, ako je trenutno vrijeme 22:20 vaš iUređaj ćete otključati tako što ćete kao lozinku unijeti 2220. S obzirom da unos vremena ima samo 4 znamenke možete odrediti dvije fiksne na kraju npr. 28 pa bi se uređaj ovako otključavao unosom 222028.

Callisto

Pored ovoga postoje i opcije da vrijeme uneste unatrag, odredite vremensku razliku u plus ili minus (npr. offset vrijednost 5 znači da ćete unositi 5 minuta više ili manje ovisno što odredite). Callisto tweak definitivno donosi jedan novi nivo sigurnosti na vaš iUređaj, preuzeti ga možete sa BigBoss repozitorija po cijeni od 1,49$. Kako vam se dopada?