Tuesday, 22 September, 2020
Home >>> Cydia >>> Camera Grabber Tweak za iOS 5 i iOS 5.0.1 – Kamera gumb kao na iOS 5.1
camera-grabber

Camera Grabber Tweak za iOS 5 i iOS 5.0.1 – Kamera gumb kao na iOS 5.1

Camera Grabber for iOS 5 je jedan od onih Cydia tweakova koji me podsjete zašto je dobro imati jailbreak. iOS 5.1 nam nije donio previše novina. Osim 3G switch gumba, dobili smo novi kamera gumb na lock zaslonu.

U prethodnim inačicama iOSa 5, da biste upalili kameru na lock zaslonu, morali ste dva puta kliknuti na home gumb pa onda na kamera gumb koji se pojavi pored slide to unlock. Ovaj princip još uvijek radi mnogo brže nego na iOS-u 4 ali ipak nije dovoljno brz.

Apple team je ugradio novi princip u iOS 5.1 koji pokazuje gumb za kameru cijelo vrijeme i da biste nešto uslikali morate samo povući dugme prema gore. Novi postupak uštedi sigurno još jednu sekundu koja može biti ključna ako pokušavate da uslikate nešto na brzinu.

Usprkos našim upozorenjima i nedostatku jailbeaka za iOS 5.1, mnogi su odlučili da radi ove funkcije podignu firmware na najnoviju, 5.1 inačicu.

Ako ste ostali na iOS 5.0.1 ili iOS 5, sada i vi možete koristiti ovu novu funkciju pomoću besplatnog jailbreak tweaka pod imenom Camera Grabber for iOS 5 koji možete naći u ModMyI repou.

Tweak radi potpuno isto kao i funkcija kamere na iOSu 5.1. Nema nikavih postavki. Samo instalirajte, reboot i to vam je to.

Nakon 24 sata testiranja mogu vam reći da radi odlično. Probajte  i sami, ništa vas ne košta.

 • Odlicno, bas super radi. iPhone 4 16GB 5.0.1 (9A405) 04.10.01 gevey

 • Guest134

  Molim pomoć, iphone 3gs 5.0.1, redsn0w jb. Instalirao ovaj tweak i kad sam ga instalirao, respring uradio, na lockscreenu stoji lijepo gumb kamere, redizajniran. ALI, kamera se ne podiže kao što je prikazano na mnogim youtube videima nego ima funkciju kao i obična ikona kamere na lockscreenu (kao 2x home button). kako napraviti da se kamera otvara slajdom prema gore? Hvala.

  • Izasla su dva updata za taj twaek od kada smo pisali o ovome. Probaj ponovo sa novijom verzijom ili je bio neki bug ili imas neki drugi tweak koji ne radi zajedno sa Camera Grabberom. Kod mene radi bez problema.

   • Guest134

    Ma sad više nije važno. Instaliran ios 5.1.1 :)

 • Gogy

  poštovanje, prije sam imao instaliran taj tweak, i radio sam neki restore, i sad želim opet instalirati taj tweak, i nema ga na cydiji,, a imam souce koji je naveden u tekstu..
  jel može pomoć??

  • Na kojoj si inacici iOSa? Ako si na iOS 5.1 samo napravi refresh Cydiae i pricekaj dok se svi paketi skinu nakon restorea.

   • Gogy

    inacica je 5.0.1..
    a kako napravim refresh Cydia-e? Ja sam pokušao s reload (na home stranici Cydie) i reinstalirao sam Cydia source, ali ne pomaže..