Saturday, 21 May, 2022
Home >>> Cydia >>> Camera Lock – Novi Cydia tweak koji oponaša iOS5 lock screen
camera-lock-main

Camera Lock – Novi Cydia tweak koji oponaša iOS5 lock screen

Pomoću Camera Lock Cydia tweaka, sada možete otvoriti Camera app direktno sa lock screena ala iOS5

Stvarno nije trebalo dugo prije nego su počeli izlaziti Cydia tweakovi koji oponašaju funkcionalnosti novog iOS-a 5. Jedan od tih tweakova je novi Camera Lock Cydia tweak koji oponaša novi iOS 5 te vam dozvoljava da otvorite Kamera aplikaciju direktno sa lock screena putem prečaca.

Za razliku od originalne iOS 5 funkcije, Camera Lock tweak dolazi sa više postavki, tako da ustvari ima i bolju funkcionalnost nego original.  Za razliku od iOS-a 5 koji samo otvara camera app, novi Cydia tweak vam dozvoljava da odlučite da li želite da vam nova ikona uvijek bude na lock screenu ili samo nakon što dvaput kliknete Home gumb.

Osim toga, dozvoljava vam da odlučite da li želite da vam se telefon ponovno sam zaključa nakon što ste uslikali fotografiju ili da ostane otključan, te također da li ova funkcija može da radi kada vam je telefon zaključan putem lozinke.

Za razliku od iOS-a 5 koji vam uvijek otvara stock kamera aplikaciju, Camera Lock tweak vam dozvoljava da odaberete jednu od svojih omiljenih App store kamera aplikacija kao Camera +, Instagram ili Hipstamatic itd.

Osim toga, preko Camera Lock tweaka možete odabrati da li želite da vam se kamera otvori na funkciji fotoaparata ili videa.

Sve u svemu, ovo je odličan mali tweak za sve koji često koriste iPhone za fotografiranje. Tweak je potpuno besplatan za sada i jos uvijek je u beta testiranju te ga možete naći na Filippo Biga repo-u od samog developera. Ja sam ga testirao na iOS 4.2.1 i 4.3.3 i sve je radilo bez problema.

Naravno, da biste instalirali Camera Lock trebate imati Jailbreakan iPhone i morate dodati ovaj repo u Cydia-u: http://filippobiga.me/repo/ ili možete pričekati da izađe puna verzija na jednom od glavnih reopo-a.

Pogledajte video pa nam recite što vi mislite.

Ako vam se sviđa ono što čitate, Omizio.com možete pratiti i na FacebookuTwitteru ili putem RSS-a.

 • franc

  meni to ne radi na 4.2.1.

  • Darko_Omizio

   Kako ne radi… Ja imam 4.2.1 i radi odlično…. Provjeri u postavkama da li si uključio i podesio da ti otvara originalnu kameru bas od iPhonea…?? Javi

  • double click home dugme na lock screenu…. Ili promjeni postavke…. 

   • franc

    aa nece ni too. neznam zasto. a bas bi volio to imat jako je dobar tweaks.

    • Probaj slide away. Ima slicnu funkcijonalnost.

     • franc

      a di da nadem taj slide away?? na cydia-u??

     • Yup…

 • franc

  jesam podesio sam da otvara Camera (stock) i nece. jel to moze na bilo kojem modelu iphona, jer ja imam 3G???

 • Zgkralj

  Kako da otvara na iOS 5.2.1 i JB …tražim ali ne nalazim tu aplikaciju na cydiji , a ni toga repo a nema više. Recite kako da napravim da se pojavljuje camera+ na unlock traci pocetnog ekrana umjesto ove dosadne od iphone 4

 • dino

  Zanima me dali postoji tweak koji kada udete u kameru i imate dva gumba jedan za slikanje a drugi za snimanje jel ovako kako je sada gubi dosta vremena dok prebacis kameru na snimanje prode pola godine, nadam se da ste me skuzili :D

  • dino

   Hocu li dobiti kakav odgovor??

   • dino

    jesi ti glup?

    • dino

     a jesi glup hahaha

     • Nisam siguran sa kim se ti svadjas al hajd’. Mozel ni nam objasniti sto bi tebi odgovaralo. Posto sada imas dva dugmeta jedno za kameru jedno sa aparat. Kako bi se to moglo pojednostavniti? Brzina ovisi o uredjaju. Na iPhoneu 4S je instantno.