Saturday, 22 January, 2022
Home >>> Cydia >>> CardSwitcher Cydia tweak – Još jedan možda bolji način na koji možete multitask
cardswitcher3

CardSwitcher Cydia tweak – Još jedan možda bolji način na koji možete multitask

Kada u nekom tekstu naletimo na neke starije i priznate tweakove prosto se začudimo kako smo dopustili da oni promaknu našim tastaturama. Ipak, bolje je malo zakasniti nego odustati i u tom duhu predstavljamo vam CardSwitcher tweak čija je zadaća da unese malo svježine u multitasking na iUređajima.

Nemoguće je započeti priču o ovom tweaku a ne spomenuti webOS. Hvaljen i osvježavajući mobilni OS koji je razvio Palm završio je u rukama HPa kad i njegovi tvorci. Na nekadašnje Palm modele HPovci su zalijepili svoju značku, skuckali tablet i krenuli na pohod na tržište. Taj pokušaj propao je prilično neslavno a webOS je postao Open Source software čija je budućnost ne baš svijetla. Nadam se da mi niste zamjerili lekciju iz povijesti. Zašto sam spomenuo webOS? Taj operativni sustav ima odlično zamišljen princip multitaskinga koji pojedine otvorene aplikacije prikazuje kao kartice na zaslonu. Mnogi su za tim rješenjem slinili a vrijedni developeri iz Cydiae donijeli su ga i na jailbreakane iUređaje.

Dakle, za razliku od dobro poznatog App Switchera koji prikazuje same ikone, CardSwitcher prikazat će vam kartice za pokrenute aplikacije a koje možete svajpati lijevo-desno ali i gasiti ih u potpunosti. CardSwitcher odjeljak u Settings aplikaciji omogućit će vam da prilagodite zaista brojne aspekte ovog tweaka a animacije koje donosi sa sobom su zaista kvalitetna promjena na zaslonu jednog iUređaja. Poseban gušt je u tome što kartice mogu prikazivati stanje aplikacije kakvo jeste.

Vrijeme je za malu uporedbu. MultiflOw i CardSwitcher tweakovi imaju istovjetnu funkcionalnost ali u čemu su razlike. MultiflOw je na Cydiai dosta duže te je bio u prednosti kada je  prije godinu dana predstavljen CardSwitcher kada je u pitanju stabilnost. Nekoliko nadogradnji kasnije CardSwitcher nije moj uređaj niti jednom poslao u Safe Mode što je napredak u odnosu na inačicu 1.0 koju sam prošle godine oprobao. Ostaje cijena i tu ćemo odlučiti pobjednika. MultiflOw košta 4.99$ a CardSwitcher 1.99$. Koji je vaš favorit?