Sunday, 16 January, 2022
Home >>> Cydia >>> CCSwipe tweak – Nove kontolne geste za iOS 8
ccswipe-feat

CCSwipe tweak – Nove kontolne geste za iOS 8

Do novih ideja je nekada teško doći ali zato se neke stare ideje znaju vratiti u novom ruhu kao ponovo izmišljene. Tako i na Cydia-i nikad nije nedostajalo tweakova koji su na iOS dodavali kontrolne geste za simuliranje Home tipke, otvaranje switchera i slično, a novi CCSwipe donosi svježu varijaciju te ideje.

Ovaj tweak daje vam mogućnost da svajpanjem zaslona od dna prema gore pokrenete Control Center, App Switcher ili da se vratite na Home Screen, ovisno o tome preko kojeg dijela zaslona ste svajpnuli. Naročito pozitivno je to da se iz odjeljka u Settings aplikaciji mogu odrediti zone svajpanja za pomenute opcije i to pomoću slidera.

CCSwipe

Slider ima dva gumba pomoću koji određujete površinu lijeve i desne zone, a površina srednje zone (logično) ovisi o tome koliko prostora zauzimaju dvije već pomenute. Svajpanjem srednjeg dijela pokrećete Control Center, desnog App Switcher a lijevi vas vraća na Home Screen. Tu je čak i zgodna opcija “Flip Action” da preokrenete funkcionalnost lijevog i desnog svajpa.

Ova vrsta tweaka je za mene uvijek bila neizbježna prilikom korištenja jailbreakanih iUređaja a CCSwipe je poslije starog Zephyr tweaka najbolja varijacija na temu. Preuzeti ga možete besplatno sa BigBoss repozitorija. Javite nam kako vam se dopada.