Saturday, 21 May, 2022
Home >>> Cydia >>> CCSystemStatus tweak ubacuje sistemske informacije u Control Center
ccsystemstatusfeat

CCSystemStatus tweak ubacuje sistemske informacije u Control Center

SBSettings nekoć je bio tweak koji je instalirao svaki vlasnik jailbreakanog uređaja. Sjećate se kako je pored kratica za paljenje WiFi, GPS i sličnog, prikazivao i korisne sistemske informacije kao što su IP adrese, zauzeti prostor na skladišnoj memoriji ili zauzeti RAM. Sada je njegovu funkcionalnost preuzeo Control Center, a ako ste gladni informacija o vašem uređaju pomoći će vam novi tweak CCSystemStatus.

Ovaj tweak dodaje novi odjeljak u Control Center gdje vam uvijek pokazuje po četiri parametra. CCSystemStatus se veže na CC Loader tweak koji vam omogućava gašenje i premještanje elemenata Control Centera pa tako i ovom tweaku možete odrediti željenu poziciju ili ga po potrebi isključiti, sve to (naravno) iz Settings aplikacije.

ccsystemstatus

Na prvoj stranici se nalaze WiFi IP adresa, IP adresa mobilnog interneta, koliko slobodnog RAMa imate te opće opterećenje sistema. Ako svajpnete i pređete na slijedeću stranicu novog odjeljka tu vas čekaju SSID WiFi mreže (ime mreže), WiFi MAC adresa, slobodni prostor u “/” direktoriju i slobodni prostor u “/var” direktoriju. Kraj svakog parametra se nalazi i mala ikonica koja ga simbolizira.

Trenutno CCSystemStatus podržava samo iPhone i iPod touch, nadamo se da će uskoro biti dostupan i za iPad. Za većinu iskusnih jailbreakera i geekova/geeketa ovo je nezaobilazan tweak. Možete ga preuzeti besplatno sa BigBoss repozitorija!

 

Story and image credit: ModMyi