Monday, 16 May, 2022
Home >>> Cydia >>> Celeste 2 Cydia tweak – Ponovo šaljite fileove putem Bluetootha!
Celeste-main

Celeste 2 Cydia tweak – Ponovo šaljite fileove putem Bluetootha!

Počinjemo li tekst o revidiranom tweaku koji omogućava dijeljenje fileova Bluetoothom sa iPhonea nemoguće je ne dotaknuti se priče o Appleovim ozidanim rajskim vrtovima. Odluka tvrtke iz Cupertinoa da kvalitetno zakapija svoj iOS pogodno je uticala na stabilnost istog ali mnogima će uvijek biti trn u oku. Iako je popularnost dijeljenja Bluetooth vezom opala mnogi korisnici i dalje žude za ovom opcijom a jedini spas su jailbreak tweakovi kao nedavno iz temelja izmijenjeni Celeste 2.

celeste1

Celeste 2 sa podrškom za iOS 6 dolazi ne pet nego minutu do 12. Kada svi očekuju temeljito izmijenjeni iOS 7 teško da će pomoći što je nova inačica tweaka bolja no ikada. Pored podrške za centar za notifikacije, Celeste 2 integriran je u pregršt aplikacija. Slati se mogu kontakti, bilješke, fotke, pjesme i gomila drugih fajlova. Najveća promjena leži u tome da tweak sada koristi standardni iOS Bluetooth stack što znači da cijeli proces slanja fajla zahtijeva mnogo manje linija koda no inače dok u isto vrijeme tokom slanja možete imati uparene i druge Bluetooth uređaje sa svojim iPhoneom (npr. slušalice). S druge strane to će dramatično poboljšati mogućnost da tweak proradi sa iOSom 7, jednom kada dobijemo jailbreak za njega.

celeste2

Ukoliko ste nekad ranije kupili Celeste, nadogradnja na ovu inačicu bit će besplatna za vas. Inače, do 15. rujna ovaj tweak će novi korisnici moći nabaviti po promotivnoj cijeni od 6,99$, a poslije toga cijena će iznositi 9,99$. Druge tweakove pronađite u nastavku: