Friday, 22 October, 2021
Home >>> Cydia >>> Clap tweak vam pomaže da lakše pronađete svoj iPhone
clap-feat

Clap tweak vam pomaže da lakše pronađete svoj iPhone

Koliko vam se često dešava da iPhone spustite negdje u kući, samo da bi vam se za par minuta činilo da je jednostavno propao u zemlju. Ovakve stvarčice imaju naviku i da se zakopaju ispod brda papira na stolu, zađu u skrivene kutke kreveta kada zaspite nakon Facebook seanse. U svim tim situacijama može vam pomoći novi Clap tweak sa Cydia-e.

Clap radi na taj način da “sluša” pozadinske zvukove kad je zaslon vašeg iPhonea ugašen. Slušanje se ne obavlja svo vrijeme nego u intervalima, i kada detektuje neki visok zvuk iz okoline, reprodukuje kratak ali glasan alarm. Dakle, sa instaliranim Clap tweakom, kada izgubite pojam o lokaciji svog iPhonea dovoljno će biti da pljesnete rukama par puta i on će se oglasiti alarmom. Zanimljiva ideja. Developer je čak bio dovoljno uviđavan pa je ugradio detekciju pokreta putem senzora telefona kako bi se izbjeglo oglašavanje alarma onda kad to nije potrebno. Bitno je napomenuti i to da ne smijete prekidač na svom iPhoneu okrenuti na nečujni režim rada jer to automatski gasi Clap.

clapprefs

Clap je zaista neobična ideja koja radi prilično dobro. Preuzeti ga možete sa BigBoss repoa po cijeni od 0,99$ što je više no poštena cijena koju bi rado platili u onim momentima kad izgubite nadu da ćete pronaći svog ljubimca u hrpi stvari u vašem stanu.