Tuesday, 19 October, 2021
Home >>> Cydia >>> Clear Badges Cydia tweak – Uklonite notifikacijske značke sa svojih ikona
badge1

Clear Badges Cydia tweak – Uklonite notifikacijske značke sa svojih ikona

Tweakovi koji za vas uklanjaju notifikacijske značke sa ikona nikad nisu bili nepoznanica u Cydiai, problem je samo u tome što većina do sada dostupnih tweakova nije bila kompatibilna sa iOS 6. Srećom, na Cydiai je već nekoliko dana dostupan tweak pod nazivom Clear Badges koji tu zadaću obavlja bez pogovora.

Mislim da nema korisnika iUređaja kojeg crvena okrugla značka sa brojkom iznad ikone nije iznervirala. Nekad jednostavno ne želimo reagirati na notifikaciju koju nam dotična aplikacija šalje, možda nas čak ni ne zanima, ali crveni krugić jednostavno bode u oči i pomalo tjera da nešto poduzmemo kako bi nestao. Clear Badge će vam dati mogućnost da značke uklanjate jednu po jednu i to na prilično dosjetljiv način. Po instalaciji tweaka sve što trebate učiniti je držati neku od ikona par sekundi (kao da je želite deinstalirati) i kada ikone počnu treperiti po zaslonu dva puta tapnite na značku koju želite ukloniti i ona će nestati. Ukoliko želite ukloniti sve značke, možete preuzeti toggle za SBSettings pod nazivom Clear All.

Clear Badges je besplatan tweak koji se nudi na BigBoss repou, i upravo njegova “cijena” je ono što mu daje prednost nad konkurentima kao što je BadgeClear. Javite nam rezultate u komentarima i uživajte u zasluženom vikendu koji je ispred nas.

 • sasa

  Fantastično !

 • marac_

  ne znam u čemu smisao jedan po jedan instalirati ovakve “sitne” tweakove.
  springtomize ima ovu opciju od samih početaka

  • Ne zele svi springtomize, plus se placa. Svako voli nesto drugo, a mnogi i neznaju za springtomize.

 • jjonja

  BatteryDoctorPro između ostalog omogućava i ovo.