Wednesday, 18 May, 2022
Home >>> Cydia >>> CleverPin tweak – Preskočite sigurnosnu lozinku kada ste na kućnoj WiFi mrezi
cleverpin

CleverPin tweak – Preskočite sigurnosnu lozinku kada ste na kućnoj WiFi mrezi

Svako od nas cijeni vlastitu privatnost i razmišlja o sigurnosti u svim aspektima života pa tako i sa uređajima koje svaki dan nosimo sa sobom. Da bi se zaštitili od radoznalih očiju kradljivaca i svih drugih koji se dograbe vašeg iPhone većina nas koristi zaštitu u vidu otključavanja telefona samo putem lozinke. To je pristojna mjera zaštite ali svako ko je koristi priznat će da nekada može i ići na živce. Taj vid zaštite ne treba vam kad ste u uredu ili doma? Pomoći vam može CleverPin tweak.

Što CleverPin radi? Ovaj tweak je sposoban zaobići standarni unos lozinke, ukoliko je isti uključen na iUređaju, i to u određenim situacijama kao kada se uređaj nalazi u zrakoplovnom načinu rada, kada slušate muziku ili kada se uređaj puni.

Pored ovoga, tweak možete naštimati da proradi i onda kada se uređaj poveže sa wifi mrežom vašeg izbora (npr. izaberete vašu wifi mrežu doma i kada se vaš uređaj poveže sa njom CleverPin će stupiti na snagu). Odrediti možete i određene vremenske periode kada želite da zaobiđete otključavanje lozinkom jer ste sigurni da ćete se u to vrijeme nalaziti na nekoj sigurnoj lokaciji.

S obzirom da ovaj tweak otvara jednu ogromnu rupu u osiguravanju vaše privatnosti još jednom ćemo vam skrenuti pažnju da ga koristite odgovorno. Zainteresovani ste? CleverPin možete naći u Cydiai, na BigBoss repozitoriju i to po cijeni od 1.99$.