Friday, 20 May, 2022
Home >>> Cydia >>> Controllers for All Cydia tweak – Povežite PS3 gamepad sa svojim iUređajem!
ps3_dual_shock_3

Controllers for All Cydia tweak – Povežite PS3 gamepad sa svojim iUređajem!

MFi game kontroleri su od iUređaja napravili još kompetentnije borce protiv mobilnih konzola kao što je PS Vita. Njihova najveća mana je cijena te većina modela, raznih proizvođača, košta oko 100$. Ako je vaš iPhone ili iPad jailbreakan, a doma imate i PS3, vjerovatno će vas obradovati da jedan novi tweak sada nudi mogućnost povezivanja PS3 kontrolera sa iOS uređajima.

Povezati Sonyjev PS3 DualShock 3 gamepad sa Mac računalom je moguće od ranije a Controllers for All tweak to sada donosi i na naše omiljene tablete i pametne telefone. Nakon što instalirate tweak sa Cydiae potrebno je upariti iPhone ili iPad sa PS3 gamepadom, a za to vam je potreban besplatan alat po imenu SixPair (dostupan za Windows, Linux ili Mac). Uparivanje uređaja je potrebno izvršiti samo jednom a uputstva za to možete pronaći ovdje.

Na ovaj način preko PS3 gamepada moći ćete igrati bilo koju iOS igru koja podržava MFi kontrolere (što je slučaj sa većinom igara “zvučnih” razvojnih studija). Na ovom Reddit linku možete pronaći listu tih igara. Sam tweak možete preuzeti sa ModMyi repoa po cijeni od 1.99$. Gotovo pa džaba ako se sjetimo koliko koštaju MFi kontroleri.

Jeste probali ovaj tweak?

 

Story credit: iDownloadBlog

 

  • Ivan Covic

    meni Controllers for All na ipad 4 neradi stalno me traži pin za povezivanje kad stisnem na PS tipku!