Wednesday, 18 May, 2022
Home >>> Cydia >>> CustomStatusBar tweak – Sakrijte elemente Status Bar sučelja po želji
customstatusbar-feat

CustomStatusBar tweak – Sakrijte elemente Status Bar sučelja po želji

Sigurno ste nekada poželjeli sakriti neke od elemenata/ikonica/indikatora koji se pojavljuju u Status Bar-u vašeg uređaja kao što su indikator za Bluetooth, usluge lokacije, alarm i slično. Ovu funkcionalnost nudi hrpa tweakova na Cydia-i ali problem je što je ta mogućnost upakovana sa gomilom drugih u tweak koji se plaća. Ako želite samo ovu mogućnost uklanjanja, i to besplatno, potreban vam je novi CustomStatusBar tweak.

Već pogađate da po instalaciji trebate otvoriti poseban odjeljak tweaka u Settings aplikaciji. Odavde možete kada god to poželite sakriti ili prikazati pojedine indikatore, a da ne bi nabrajali sve mogućnosti pogledajte sliku ispod:

customstatusbarprefs

Na kraju liste developer je ubacio i respring gumb koji ćete trebati tapnuti svaki put kad izvršite neku izmjenu. Alcove Dev Team, koji stoji iza CustomStatusBar tweaka, obećava da će uskoro ubaciti mogućnost pomjeranja indikatora na druge pozicije u Status Bar-u, što će takođe biti besplatno ažuriranje na ovaj odličan tweak koji možete preuzeti sa BigBoss repozitorija. Kako vam se dopada?

Ne zaboravite nas pratiti i na našim Facebook i Twitter stranicama.

 

Image credits: ModMyi