Tuesday, 17 May, 2022
Home >>> Cydia >>> Cydia Impactor je Saurikov tweak za uklanjanje jailbreaka
Unjailbreak-1024x637

Cydia Impactor je Saurikov tweak za uklanjanje jailbreaka

Od svojih brojnih obaveza Saurik, kreator Cydia dućana, nema previše vremena da se sam bavi izradom tweakova pa je jailbreak blogosfera sa odobravanjem popratila njegov novi tweak Cydia Impactor. Ideja iza tweaka da ukloni jailbreak sa vašeg uređaja, odnoso vrati ka na stanje kao da je restore friško urađen, a da pri tome ne koristite iTunes i radite update iOS-a na više inačice!

Cydia Impactor trenutno radi sa iOS 8.3 i 8.4 i nakon zavšrenog procesa možete ga opet jailbreakati i prodati bez vaših osobnih podataka na njemu. Jailbreakeri sa nešto dužim stažom sjetit će se iLex Rat tweaka koji je nudio istu funkcionalnost. Saurik predlaže da napravite back up uređaja za slučaj da nešto pođe po zlu a korištenje tweaka je više nego jednostavno. Po instalaciji ćete na Home Screen vidjeti novu Impactor ikonu, te kada pokrenete aplikaciju i pročitate sva upozerenja na dnu ćete naći gumb koji vraća vaš uređaj na fabričke postavke.

Cydia-Impactor-App-1024x907

Da bi mogli obaviti taj proces potrebno je da iUređaj ima internet konekciju, takođe, ne bi trebali pokušavati ovaj reset ako nemate bar 30-40% baterije, što je sigurno sigurno je. Nakon završenog resetiranja morat ćete ponovo aktivirati vaš uređaj sa vlastitim Apple ID nalogom. Cydia Impactor je besplatan tweak koji možete preuzeti odmah. Nadam se da će vam poslužiti.