Friday, 23 October, 2020
Home >>> Cydia >>> Cydia je dobila novu ikonu i unaprijeđeno sučelje
New-Cydia-iOS-7

Cydia je dobila novu ikonu i unaprijeđeno sučelje

Cydia zaiste ne dobija nadogradnje toliko često pa je svaka vijest o njima odjekne blogosferom. Kasno sinoć Saurik i ekipa su progurali prilično značajan update za naš alternativni App Store, najznačajniji od kako su evad3rs izbacili evasi0n7 jailbreak alat krajem prošle godine.

Na prvu se primjećuje nova iOS 7 ikona Cydia-e koju je dizajnirao, već pogađate, Surenix. Raspored tabova na dnu sada je malo drugačiji. Premijerno tu sad imamo Sources tab za lakše pregledanje svih repozitorija s kojim preuzimamo tweakove. Tapnete li na njega, te na neki repo, izlastat će vam se svi tweakovi i aplikacije, teme koje repo sadrži po kategorijama. Novina je i mali indikator koji signalizira kad Cydia pravi refresh instaliranih repozitorija. Tu je i novi Installed tab iz kojeg možete pregledati instalirane pakete (tweakove), i to podijeljen u tri kategorije: User (korisnik), Expert i Recent (nedavno instalirani). User kategorija skriva back-end tweakove koji nisu zanimljivi običnim korisnicima a mogu se pregledati pod Expert kategorijom.

sources

Uklonjena je i limitacija za dodavanje repozitorija. Ista limitacija je svojevremeno uzrokovala pojaviljavanje poruke: “wow, you exceeded the number of package names this APT is capable of”; zbog koje smo morali brisati repozitorije krcate raznim tweakovima i temama. Popravljena je i veća količina bugova nego što bi ih mi ovdje mogli navesti a da bi preuzeli novu nadogradnju potrebno je samo da otvorite Cydia-u i tapnete na Complete Upgrade opciju kada se pojavi. Kako vam se dopada Cydia 1.1.11?

 

 

Image credits: iDownloadBlog, RedmondPie