Friday, 20 May, 2022
Home >>> Cydia >>> Cydia sada dozvoljava downgrade problematičnih tweakova
cydia downgrade

Cydia sada dozvoljava downgrade problematičnih tweakova

Prije dva tjedna, Saurik kreator Cydie, je s novom inačicom v1.1.19 dodao jedan od najvećih poboljšanja Cydia dućana u zadnjih pet godina, a to je mogućnost drugih developera da prave raznorazne tweakove i teme za sam Cydia dućan kako bi ga unaprijedili i napravili još moćnijim. Ovo je bio odličan potez pošto već imamo pregršt tweakova koji nam dozovljavaju bolji interakciju s Cydiaom kao npr: SwipeForMore, DismissProgress i FavoritesTweaks.

Međutim Saurik nije stao s ovim dodatkom. U najnovijoj verziji Cydia dućana v1.1.23 koju možete preuzeti već danas,  sada možete napravite downgrade tweakova na stariju inčaicu.

Zašto vam ovo treba?

Pitate se kada bi se ovo moglo korititi? Siguran sam da vam se desilo da instalirate novu inačicu tweaka kako bi skontali da vam nova verzija puno brže prazni bateriju a nove funkcije su vam bezpotrebne. Ili ponekad novi tweak u sebi ima bug koji vam ruši sistem. Do sada ste morali ili deinstalirati tweak ili se patiti par dana ili tjedana dok developer ne popravi bubiceu tweaku. Od danas to više ne morate raditi zahvaljujući tweak downgrade funkciji. Sada se možete vratiti na stariju inačicu i riješti problem instantno.

Cydia-Downgrade-1-1024x907

Stipulacije

Da bi napravili downgrade tweaka potoje dvije stipulacije. Jedno je da morate biti na Cydia verziji 1.1.23 ili više, a drugo da developer tweaka još uvijek drži prijašnju verziju tweaka na svom Cydia repozitoriju. Naravno do sada nije bilo potrebe za tim, ali sam siguran da će svi tweakovi od sada imati posljednje dvije tri stabilne verzije na server u slučaju nužde.

Kako se vratiti na nižu verziju twaka?

1. Odite u instalirani tweak koji želite spustiti na nižu verziju
2. Kliknite na modify gumb u gornjem desnom kutu
3. Ako tweak ima prijašnje inačice na serveru, dobit ćete novo “downgrade” dugme. Kliknite “Downgrade”.
4. Odaberite verziju koju želite i kliknite na “Confirm”

Cydia-Downgrade-2-1024x907
Tweakovi za instalirane App store aplikacije

Jedan od najvećih problema u Cydia dućanu kao i na App Storeu je otkrivanje novih tweakova. Između tolikih tweakova kako naći onaj koji vas zanima. Do sada ste morali gledati videa i čitati postove po blogovima u nadi da ćete naletiti na nešto što vam treba.

Ako ste još u potrazi, pogledajte članak od 25 najboljih besplatnih iOS 8.4 tweakova koji su momentalno na mom iPhoneu.

Od danas Cydia ima sekciju koja će vam dozvoliti da vidite sve tweakove koji postoje te koji modificiraju App Store aplikacije koje imate instalirane na iUređaju. Slično kao TweakHub tweak. Tako na primjer pod YouTube sekcijom ćete naći sve tweakove koji poboljšavaju YouTube aplikaciju, pod Safari sekcijom sve tweakove za Safari i tako dalje i tako bliže. Svaka App Store aplikacija koju ste instalirali na iPhone i koja ima neki tweak vezan za nju će biti na listi, što će vam dozvoliti da brže nađete što vam treba. Još jedan odličan dodatak ako ste u vječitoj potrazi za novim tweakom.

 

Credit: iDownloadBlog.com