Friday, 30 July, 2021
Home >>> Cydia >>> Dash Cydia tweak – Novi način multitaskinga
Dash Cydia tweak

Dash Cydia tweak – Novi način multitaskinga

Dash – Cydia tweak za iPhone i Pod touch, koji zamjenjuje standardni multitasking. O čemu se dakle radi?! Umijesto standardnog prikaza aktivnih aplikacija na dnu ekrana, ovaj tweak omogućuje krajnjem korisniku modifikaciju ovog klasičnog prikaza otvorenih aplikacija.

Ovaj način multitaskinga prekriva cijeli homescreen, osim ikonica i naziva aplikacija, korisnik može vidjeti i screenshot aplikacije. Za gašenje aplikacija potrebno je preko aplikacije povući prst (od dna prema vrhu ekrana).  Animacije za multitasking i aktivacija multitaskinga nalaze se u Postavke(Settings) -> Dash. Kada se radi o aktivaciji najbolje je odabrati prvu ponuđenu opciju (duble click Home button) iz razloga što će zamijeniti tvornički multitasking. U izborniku animacija možete pronaći 5 različitih načina pregleda aktivnih aplikacija u multitaskingu – Scroll, CoverFlow, Time Machine*, Rotary*, Cylinder*.  Bitno je napomenuti da  zadnje tri animacije gutaju nešto više radne memorije vašeg iUređaja.

Dash Settings

Kako većina Vas sasvim sigurno zna, multitasking ugađanja, već duže vrijeme prisutna  u Cydia trgovini. Trenutno najzastupljenija zamjena za standardni multitasking je tweak Zephyr. Zephyr omogućuje bez dodatnog klikanja pregledavati pokrenute aplikacije (povlačenjem prsta po ekranu s lijeva na desno). Pa se nerijetko događa da i onda kada ne želimo, prijeđemo u drugu aplikaciju. Tako da ovaj tweak koji je tek u povojima čeka svijetla budućnost.

Osim ova dva tweaka možete pročitati i recenziju trećeg SuperSwitcher tweak-a

Za Dash tweak potrebno je izdvojiti 1,99 dolara. Što i nije tako malo kada se pogleda da tweak samo zamjenjuje već postojeći način rada iUređaja.Tweak možete ga pronaći u ModMyi repo-u.

Na vide uratku možete pogledati kao tweak izgleda u praksi.

Kakav multitasking vi koristite, kakva su vaša iskustva sa ovim i sličnim tweak-ovima. Podijelite svoja iskustva i mišljenje sa ostalim čitateljima.

Izvor – ModMyi.com

 

 • Darko_Omizio

  Ja koristim Multifl0w http://www.omizio.com/cydia/multifl0w-cydia-tweak-greatest-hits/ Takodjer jako dobar tweake…

 • dean

  Ja koristim Multifl0w, ali ovaj je isto ok

 • iEldo

  Samo da pohvalim sajt, i ljude koji vode i stavljaju nove vijesti!
  Dosta korisni stvari ima, RESPEKT !!! nastavite ovako :)

 • Dman7

  Sve pohvale! Super ste cijela ekipa. Dali postoji način da se ukopčaju velika slova tako da ako hoću napisat sva velika da ne moram za svako slovo stiskati strelicu?
  Hvala i pozdrav.

  • Popola

   Trebas samo dva puta kliknuti na strelicu za velika slova (strelica postane plava) i onda su upaljena samo velika slova

 • Dmen7

  Hvala! Znao sam da je nešto jednostavno!

 • boy

  Nakon isprobavanja, vratio se na nativni + zephyr i to se pokazalo kao najbolja kombinacija, jednostavno i prakticno. Sve ostalo je fensi i stvarno mi se ne da a i nije prakticno kada imas otvoreno 10ak stvari, vrtjeti dash i traziti ono sto mi treba :)