Monday, 16 May, 2022
Home >>> Cydia >>> Deck Cydia tweak – Kvalitetna SBSettings alternativa
deck3

Deck Cydia tweak – Kvalitetna SBSettings alternativa

Deck je još jedan od onih tweakova za koje nikako nismo našli vremena da vam ih predstavimo ranije. Na Cydiai je lansiran još u ožujku ove godine a njegova zadaća je da vam ponudi kratice za pojedine sistemke komande i aplikacije na način koji izgleda gotovo kao nešto što bi u iOS ubacio sam Apple.

Ovaj tweak vam otvara sa desne strane uređaja nešto poput novog App Switchera samo što ovdje nećete se prebacivati sa jedne na drugu aplikaciju nego ćete birati odgovarajuće skraćenice. Prvo što morate uraditi nakon instalacije je izabrati odgovarajuću gestu u Activatoru pomoću koje ćete paliti i gasiti Deck. S obzirom da je čak i pozadina jednaka kao na centru za notifikacije ili App Switcheru Deck zaista djeluje kao da je tu bio oduvijek. Naravno, vi ćete sami odabrati sistemske komande koje najčešće koristite. Deck odjeljak u Settings aplikaciji pruža vam zaista brojne mogućnosti prilagodbe koje je najbolje da otkrijete sami.

Ovaj tweak komotno bi mogao da zamijeni SBSettings ali s cijenom od 1.99$ prepustit ću vas sami da odlučite da li vam je potrebno dodatno ušminkavanje za vaš uređaj. Ovaj tweak dostupan je čak i za iPad i to u odvojenoj inačici pod nazivom Deck HD.

  • maki

    mozete ponekad predstaviti neke korisne tweakove, a da se ne placaju