Wednesday, 28 October, 2020
Home >>> Cydia >>> Delete Contact Cydia tweak – Brišite kontakte na lakši način
IMG_0075

Delete Contact Cydia tweak – Brišite kontakte na lakši način

Koliko sam puta samo recenziju nekog tweaka počeo sa rečenicom: “iOS je odličan operativni sustav ali…”; a ne bi bilo pogrešno tako započeti i danas. Iako stabilan i konzistentan, ovaj OS i dalje traži dorade na pojedinim mjestima, dorade gluposti koje stvarno vade i posljednji živac, stvari koje su u Appleu davno trebali ispraviti. Brisanje kontakata na iUređajima je jedna od tih stvari koju je popravio Cydia tweak a on se naziva jednostavno Delete Contact.

Upoznati ste već sa tom situacijom. Želite izbrisati neki kontakt iz imenike. Morate tapnuti na kontakt pa na gumb Edit te scrollati do kraja da dobijete Delete opciju. Želite obrisati više kontakata od jednom? Nemoguće! Cijela operacija je prilično zamorna i atipična za Apple. Kamo je nestao Delete gumb koji se pojavi svajpanjem nečeg u drugim aplikacijama (Phone, Messages, Notes…)? Upravo tu opciju dodat će vam Delete Contact tweak te popraviti ovu veliku nepravdu (dok se u zidovima Cupertinoa ne smiluju).

U postavkama ovog tweaka naći ćete još spasonosnih prilagodbi kao što je opcija za već pomenuto brisanje više kontakata od jednom, te traženje potvrde prilikom grupnog brisanja. Korišteni UI mogao bi prevariti nekoga da pomisli kako je opciju tu stavio neki softwareski inženjer samog Applea što je još jedan plus za Delete Contact.

Sada dolazimo do minusa, cijena. Iako nas je većina dala 0.99$ za razne gluposti, psihički se teško rastati od te svotice kako bi platili za nešto što bi se tu trebalo nalaziti od početka. Tweak ćete prvo preuzeti besplatno sa BigBoss repoa a u postavkama, pod opcijom Miscellaneous, naći ćete opciju za aktivaciju tweaka. Vjerujem kako će tih 0.99$ prištediti nam dosta živaca u budućnosti. Treba li vama ovakav tweak?