Sunday, 19 November, 2017
Home >>> Cydia >>> DisableNC+ Cydia tweak – Onemogućite pokretanje centra za notifikacije
notificationcenter

DisableNC+ Cydia tweak – Onemogućite pokretanje centra za notifikacije

Koliko god Notification Center bio odličan način da brzo dođemo do neke informacije postoje situacije u kojima njegovo (neželjeno) aktiviranje smeta, odvlači pažnju i troši živce. Cydia, po običaju, nudi riješnje i za ovaj problem a tweak koji obavlja tu zadaću zove se DisableNC+.

Recimo da igrate neku igru na svome iUređaju koja zahtijeva dosta svajpanja po zaslonu. Šanse da ćete tada greškom “povući” centar za notifikacije su prilično velike. S druge strane, voljeli bi da je paljenje istog i dalje moguće dok čitate poruke ili surfate internetom. Srećom, DisableNC+ daje vam mogućnost da onemogućite paljenje centra za notifikacije samo u onim aplikacijama koje vi sami odredite. Postavke se, naravno, vrše iz Settings aplikacije gdje se tweak može paliti i gasiti po želji te birati aplikacije kojima će tweak djelovati.

disablencplus1

Mali trn u oku je činjenica da developer za ovakvu funkcionalnost traži novčanu nadoknadu u visini od 1$. Ipak, ukoliko ste nevoljni da ispljunete taj dolar obradovat će vas da postoji i “osiromašena” verzija ovog tweaka pod nazivom DisableNC Switch koja vam u Settings aplikaciji daje mogućnost globalne zabrane pokretanja centra za notifikacije ali ne i određivanje ove funkcije po pojedinim aplikacijama. Oba tweaka možete preuzeti sa BigBoss repozitorija. Javite nam vaša mišljenja u komentarima.