Tuesday, 17 May, 2022
Home >>> Cydia >>> DismissProgress – Restart SpringBoard ili ne?
Restart SpringBoard? Ne hvala!

DismissProgress – Restart SpringBoard ili ne?

Vjerovatno ste se dosad toliko puta naživcirali jer ste morali restartati SpringBoard zbog instalacije novog tweaka. Pogotovo je to bio problem kod malo starijih uređaja jer je sporina samog restarta bila poneka ne zamisliva.

Od nedavno na Cydia-i imamo novi tweak za to koji se zove DismissProgress. Iako iz naziva baš i ne možemo zaključiti što je, ovaj tweak vam omogućava da nakon instalacije tweaka, ili nekog programa sa Cydia-e umjesto Restart SpringBoard opcije kliknete Close opciju te nastavite bezbrižno tražiti ostale tweakove i napravite restart kada vi mislite da je to potrebno.

Sama pojava DismissProgress-a je dodatno olakšala dio Cydia-e koji je bio bespotrebno zakompliciran, a to je baš taj restart samog SpringBoarda. U gornjem desnom dijelu ekrana će vam se pojaviti opcija Close koja će samo ugasiti instalacijski prozor kako bi vi migli skinuti još pokoji tweak prije samog restarta. Tweak je besplatan i nalazi se na BigBoss source-u.

Naravno još uvijek možete koristiti “Queue” opciju koja vam dozvoljava da instalirate više tweakova od jednom te napravite samo jedan respring, međutim velika većina korisnika nisu ni svjesni ove mogućnosti tako dabi novi DismissProgress tweak mogao dobro doći.

DismissProgress

Jučer smo vam predstavili FavoritesTweaks koji će vam dozvoliti da stavite omiljene tweakove ili one kojih bi se željeli sjetiti u budućnosti u omiljenu sekciju, bez obzira da li su instalirani ili ne. Također smo i napomenuli kako bi i sam tweak mogao ući u Must Have za bilo kojeg jailbrekera. Pa uz FavoritesTweaks bi se na tom popisu mogao naći i DismissProgress.

Možemo i potvrditi kako tweak radi besprijekorno baš onako kako bi i trebao.

 

Ako već niste jailbreakali vaš iDevice, i ne znate kako, pogledajte ovdje – Jailbreak iOS8.4 Upute.

Lista tweakova kompatibilnih za iOS 8.4.