Wednesday, 18 May, 2022
Home >>> Cydia >>> Dodajte vremensku oznaku na fotografije uz Cydia tweak Stampr
stampr_cydia_tweak

Dodajte vremensku oznaku na fotografije uz Cydia tweak Stampr

Stampr iPhone Cydia tweak omogućuje dodavanje vremenske oznake i teksta na fotografije.

Cydia tweakovi iz dana u dan postaju sve zanimljiviji i možete gotovo bilo što vam padne na pamet pronaći u Cydia-i za vaš jailbreakani iPhone, iPod Touch ili iPad uređaj. Ovoga puta donosimo vam review jednog zanimljivog tweaka za iPhone uređaje uz iOS 4,2+ koji omogućuje da na vašoj fotografiji obilježite vremensku oznaku i tekst, odnosno kako bi od sada na svakoj fotografiji imali informaciju kada je nastala (vrijeme i datum). Tweak možete pronaći unutar Cydia-e na BigBoss repo source-u, a dolje niže možete vidjeti upute kako instalirati i koristiti isti.

Kako bi koristili Stampr Cydia tweak potrebno je da vaš iPhone bude jailbreak-an te da ga pokreće minimalno iOS 4.2 ili noviji. Što je jailbreak, te koje su prednosti istoga možete pronaći ovdje, a ako pak želite saznati što je Cydia repo source i kako ga dodati pogledajte ovdje.

Za početak otvorimo Cydia-u te pod “Search” tab unesemo ime tweak-a Stampr, odaberemo “Install”->”Confirm”->”Restart Springboard”

Nakon instalacije nema vidljive springboard ikone, nego se tweak omogućuje u izborniku postavki uređaja gdje kada ga pronađete, otvorite, te uključite odabirom na “Enable” zatim obavezno uradite respring uređaja što je dolje prikazano pomoću SBSettings.

U konačnici fotografija izgleda primjerice ovako

U postavkama tweaka možete birati boju oznake, veličinu fonta, oblik prikaza fonta te tekst koji će se prikazivati tik uz vrijeme što je u ovom slučaju Apple jabučica no vi možete po želji to promjeniti. Tweak je trenutno testiran na iPhone-u 4.

*Dodatna napomena:

Stampr stvara od originala slike kopiju te na istu dodaje vremensku oznaku, što znači da će vam se u galeriji slika uvijek pronaći najmanje dvije slike, jedna originalna bez vremenske oznake i druga kopija koju je stvorio Stampr tweak na koju dodaje vremensku oznaku. Isto tako ukoliko vam je uključena HDR opcija tad će se pronaći četiri slike u galeriji, jedna original+Stampr, te jedna HDR+Stampr verzija. Trenutno ne postoji način kako bi Stampr tweak pretvorio originalnu sliku u onu s vremenskom oznakom, iako vjerujemo da će developer s vremenom već pronaći rješenje i za to, kako ne bismo morali dodatno brisati one slike bez vremenske oznake.

Omizio.com možete pratiti i komentirati putem Facebook ili Twitter stranice.

 • alen

  instalirao i sve dobro radi, samo me zanima zašto  mi dupla slike? kada uslikam onda mi spremi i sliku sa vremenskom oznakom i istu takvu sliku bez oznake….

  • Anonymous

   Pozdrav Alen, 

   naime tweak radi na tome principu da pravi od originala kopiju na koju dodaje vremensku oznaku, trenutno ne postoji opcija u Stampr-u da se na original, odnosno samo jednu fotografiju pridoda vremenska oznaka. Zasad nam preostaje samo brisanje onih fotografija koje su bez vremenske oznake ukoliko koristimo ovaj tweak kako nebi stvarale pomutnju u galeriji, a nadajmo se da će developer donijeti nekakvo rješenje u budućnosti sa update-om jer Stampr je relativno novi tweak.

   Lp