Wednesday, 28 October, 2020
Home >>> Cydia >>> Dopunite Task Switcher putem JLaunchera 2.0
jlouncher-main

Dopunite Task Switcher putem JLaunchera 2.0

jLauncher 2.0 donosi puno funkcionalniju verziju “task switcher-a” u odnosu na onaj koji gledamo na svom iPhoneu, s time da je zadržana fluidnost i opći dojam na koji smo i navikli koristeći apple uređaje.

Ovaj tweak oduševljava funkcionalnošću, stabilnošću, brzinom i vizualnim skladom. Sama animacija pri otvaranju i zatvaranju izvodi se fluidno i baš onako “apple-ovski”, ugodno oku. Izvrsno se uklapa u cjelokupnu priču i donosi dobrodošlo osvježenje iOS-u.

Otvaranjem Jlauncher-a imamo na raspolaganju 5 ikonica nedavno korištenih aplikacija, vertikalno postavljenih uz desni rub zaslona dok ostatak slobodnog prostora ekrana popunjavaju music player, regulacija osvjetljenja i jačine zvuka. Više ne moramo “scroll-ati” po jednorednom task switcher-u, na dnu zaslona, tražeći neku od željenih funkcija dok ostatak ekrana zjapi prazan i beskoristan. Na iPhone-u 5 bi se mogla pojaviti i 6-a ikona a možda još i poneka funkcija s obzirom na red zaslona “viška”, što će zasigurno dodatno povećati funkcionalnost samog tweak-a.

Potpuno novo iskustvo donosi upravo to vertikalno “scrollanje” jer uređaj puno bolje i sigurnije leži u ruci. Nekako je prirodnije za korištenje od grčenja palca na dnu zaslona, gurajući ikonice horizontalno, bez obzira držite li uređaj lijevom ili desnom rukom. Dužim zadržavanjem prsta na ikoni zatvarate aplikaciju a istim postupkom na satu brišu se sve aplikacije iz “Jlauncher-a”, čime se prekidaju pozadinski procesi te se oslobađa radna memorija.

Možda bi bilo bolje da je pozadina neprozirna kako bi se izbjeglo miješanje sadržaja home screen-a i Jlauncher-a ali to su neke osobne, minorne zamjerke, koje nikako ne umanjuju kvalitetu samog tweak-a.

Uz funkcije koje su i inače prisutne u “task switcher-u” ima i nekih dodataka kao što su regulacija osvjetljenja zaslona i “flashlight”, funkcija kojom aktiviramo led-icu na poleđini uređaja. Neobično je jedino to što spomenuta “led-ica” svijetli samo kada držite prst na ikonici a čim maknete prst sa zaslona isključuje se, osim ako je držite uključenom i istovremeno zaključate iPhone, tada ostaje aktivna. Za pristup funkcijama zaključavanja orijentacije zaslona i aktivacije led svjetla, potrebno je povući prstom u lijevo po “album art-u” a kad isti dva puta tapnemo, otvara se “music player”.

Tijekom 10-dnevnog testiranja na iPhone-u 4 s iOS-om 5.1.1, nisu se pokazali nikakvi znakovi nestabilnosti ili “nesporazuma” s ostalim tweak-ovima na iPhone-u, kojih imam podosta instalirano.

U svakom slučaju, John Corbett zaslužuje piće za trud koji je uložio kako bi nam omogućio ovu kvalitetnu modifikaciju pa ako netko želi platiti pivo tvorcu ovog korisnog dodatka a uz to imati nešto novo i funkcionalno na svom iPhone-u, može to učiniti kupnjom tweak-a koji upravo toliko i košta,1,99$,  kao da ste Johna počastili pivom u kafiću.

Vrijedi svake kapi!

Alternative:

Aero Cydia Tweak

SuperSwitcher Tweak

MultiStorey Tweak

  • robee

    Stvar ukusa, meni je sasvim ok ejplov sticer + zephyr…najjednostavnije i najfunkcionalnije…najbrze….
    probao sve sto se nudi i vratio se na gore navedeno…
    najbolje je bilo prije par godina kada je radio backgrounder ..

  • Bojnaable

    Vizualno odlican,funkcionalno praktican ali problem stvara u multitaskingu kada je pojedina apliikacija zasticena lozinkom!