Tuesday, 29 September, 2020
Home >>> Cydia >>> Doživite prosvjetljenje uz SpringFlash Cydia tweak
SpringFlash, iPhone, Led

Doživite prosvjetljenje uz SpringFlash Cydia tweak

SpringFlash u kombinaciji s Activatorom nam dolazi kao spas u izvanrednim situacijama kada baš nismo u mogućnosti puno prtljati po uređaju kako bismo aktivirali prijeko potrebno svjetlo.

Za razliku od aplikacija s app store-a koje nam omogućavaju korištenje bljeskalice kao rasvjetu, prilikom korištenja SpringFlasha, iPhone može biti i u Sleep modeu pa uređaj možete primiti kako želite bez straha da ćete nehotice nešto stisnuti na ekranu a moguće je aktivirati svjetlo i iz bilo koje aplikacije bez potrebe izlaska iz iste.

Ono što izdvaja ovaj tweak od ostalih sa Cydiae iste namjene jest činjenica da sami u activatoru određujemo način kojim ćemo uključivati led svjetlo na uređaju. Nakon više od godinu dana korištenja i testiranja raznih kombinacija koje nudi activator, došao sam do zaključka kako je najbolje u activatoru odrediti trostruki pritisak na Homegumb za uključivanje led svjetla, a sada ću vam objasniti i zašto.

 • Vrlo je mala vjerojatnost da će netko slučajno tri puta uzastopno pritisnuti Home gumb i tako nenamjerno aktivirati led-icu koja bi mogla isprazniti bateriju svjetleći u džepu pa stoga smatram ovo i najsigurnijim set upom.
 • Kao motorista, često imam rukavice na rukama pa mi je problematično korištenje touchscreena jer kao što većina korisnika već zna, touch screen ne radi preko rukavica ili barem ne kako bi trebao pa je upotreba fizičkog gumba najbolje rješenje za situacije kada nam treba nešto hitno i pouzdano.
 • Tweak radi i u lock screen modu pa nas od totalnog mraka do “prosvjetljenja” dijeli samo vrijeme koje je potrebno da iPhone izvadimo iz džepa plus 1 sekunda da aktiviramo svjetlo trostrukim pritiskom na Home gumb.
 • Svjetlo je moguće aktivirati ili deaktivirati ne gledajući u uređaj pa čak i dok je iPhone u džepu tako da bih i tu mogućnost naveo kao prednost nad ostalim rješenjima gdje morate gledati na ekranu što da tapnete a vjerujem da će svatko ponekad uvidjeti prednost takve funkcionalnosti.
Ovo je tweak koji već jako dugo koristim i spada pod “must have” tweakove radi kojih nikada ne bih nadogradio iOS dok nema rješenja za jailbreak.
Toliko ga često i već totalno automatski koristim da spada u najkorištenije tweakove na mom uređaju.
Stoga, ako često boravite u prirodi a pogotovo u ovako hladnim vremenima kada su rukavice neizostavan dio outfita, onda je ovo i za vas “must have” kombinacija.
SpringFlash je besplatan tweak koji možete preuzeti putem BigBoss repozitorija na Cydiai a potpisuje ga upravo BigBoss .
Alternative su:
 • Maki

  Najveci problem je sto je kod mene na iPhoneu 4 svaka slika sa bljeskalicom unistena maltene, jer je jako los kvalitet slike sa njim, tu su kiksali

 • Makim

  Slike sa bljeskalicom kod mene na iphone 4s su tragedija, tu su kiksali skroz.

 • matija

  Kod mene nema nikakvih problema sa slikama s bljeskalicom, mozda vam je malo masno staklo kamere ili bljeskalice, tak se meni znalo desi pa nisam znao zasto su slike lose, kad sam obrisao povrsinu slike su ponovno super

 • Nurudin

  Ovaj tweak i nije bas namjenjen da bi bljeskalicu koristili za fotografisanje :-P

  • Za korištenje bljeskalice pri fotografiranju postoji opcija unutar same kamera aplikacije pa ne vidim razlog zašto bi radije koristili neka druga rješenja. Ovaj tweak je namjenjen korištenju bljeskalice u neke druge svrhe koje apple nije omogučio u samom iOS-u.