Sunday, 16 January, 2022
Home >>> Cydia >>> Echo tweak – Odredite zvukove za iOS aktivnosti
echo-feat

Echo tweak – Odredite zvukove za iOS aktivnosti

Moji telefoni većinu svog radnog vijeka provedu sa isključenim zvukovima. Nakon nabavke novog uređaja (ili reseta na fabričke postavke) jedna od prvih stavki za mene je gašenje raznih sistemskih zvukova. Srećom, iOS koristi zvukove tek rijetko kada npr. šaljete mail, unosite tekst i slično. Ako ste ipak ljubitelj raznih zvukova za različite akcije i komande u operativnim sustavima, novi tweak Echo zaista vam može ponuditi mnogo.

Echo vam daje mogućnost da za razne komande ili radnje u iOS-u zadate različite zvukove koji će biti reproducirani kada se radnja izvrši, npr. zvuk otvaranja aplikacije, pritiska na volume tipke, otvaranje ili zatvaranje foldera i slično. Sve to, naravno mijenjate iz odjeljka u Settings aplikaciji, a koje sve zvukove je moguće zadati pogledajte na slici ispod:

echoprefs

Echo već dolazi sa određenim izborom zvukova koje možete koristiti a ukoliko vam se oni ne sviđaju možete dodati i vlastite preko iFile tweaka ili SSH veze. Zvukovi moraju biti smješteni pod /var/mobile/Library/Sounds a imajte na umu da je najbolje da koristite što kraće zvukove. Ukoliko ga želite isprobati, tweak je dostupan besplatno na BigBoss repozitoriju. Javite nam kako vam se dopada i ne zaboravite lajkati i našu Facebook stranicu.

 

Image credits: ModMyi