Tuesday, 17 May, 2022
Home >>> Cydia >>> Eclipse tweak uvodi noćni mod na iOS
eclipse_feat

Eclipse tweak uvodi noćni mod na iOS

Većina vas je bila u toj situaciji. Već ste legli i spremni ste za san ali i dalje čeprkate po svom iPhoneu. Svijetlo sa vašeg zaslona blješti po cijeloj sobi i umara vaše oči. Zar ne bi bilo odlično da postoji opcija da se bijela boja koja dominira iOSom potamni? Ako ste jailbreakani spas vam donosi potpuno novi tweak po imenu Eclipse.

Noćni/tamni mod vam je sigurno poznat ako ste koristili neku aplikaciju za čitanje elektronskih knjiga. Bijele pozadine na jednom postaju tamnije i ugodnije su za gledati ako ste u mračnom okruženju. Eclipse upravo to radi sa iOSom.

eclipse

Iz Settings aplikacije tweak možete po želji paliti ili gasiti a tu su i opcije za potamnjivanje pozadina i paljenje efekta narandžastog odsjaja na virtuelnim gumbićima. Nakon što se upalili željenu opciju morat ćete iz App Switchera zatvoriti sve aplikacije kako bi vidjeli promjene. Većina iOS aplikacija kao što su poruke, mail, App Store rade bez problema sa ovim tweakom (sa par sitnih greškica), dok Notes, kalendar, Safari izgledaju grozno.

eclipse1

Developer Guillermo Moran je i sam svjestan da njegov tweak nije savršen te obećava značajnije ispravke u budućnosti. I pored pomenutih mana Eclipse je definitivno tweak koji zaslužuje pažnju. Preuzeti ga možete sa BigBoss repoa po cijeni od 0.99$.

 

  • Kos

    Ja upotrebljavam f. lux i skroz je OK.