Thursday, 24 September, 2020
Home >>> Cydia >>> f.lux tweak – Poklon za vaše umorne oci
f.lux

f.lux tweak – Poklon za vaše umorne oci

Koristite li Mac računalo i Mac App Store, onda ste vjerojatno već čuli za f.lux aplikaciju, koja je sada dostupna i na iPhonu.

Čitate li navečer prije spavanja i često mijenjate brightness setting na vašem uređaju sa svjetlijeg prema tamnijem, onda definitivno probajte f.lux.

Radi se o Cydia tweaku koji vam automatski potamnjuje zaslon i mijenja toplinu boje po noći.

Vidite iz slike da se zaslon automatski potamnjuje što vam pomaže pri čitanju u mračnoj prostoriji. Ujutro sve se vrati u normalu, a vi ne morate dirati nikave postavke.

Prema izjavama developera, aplikacija vam direktno pomaže kod umornih očiju, čitanja veoma svijetlog zaslona i pomaže pri boljem snu, jer su naravno vaše oči “odmorne”.

F.lux ima nekoliko različitih toplina boja, od kojih možete izabrati onu koja vam najbolje odgovara. Boje su, Candle, Incendescent, Halogen, Fluorescent.

Također postoji setting za dan, ukoliko ne želite normalan zaslon po danu, možete staviti f.lux boje.

Postoji postavka koja vam omogućava normalu boju zaslona i po noći, ako upalite neku radnu aplikaciju za koje su vam potrebne normale boje.

Sve u svemu odličan mali tweak, još k tome je i besplatan. Probajte, pa nam javite što mislite.

 • Vjeverica14

  skinuo ja probao,ali ne vidim nikakvu razliku,moram valjda pricekati vecer,mada ima i danja opcija,ali ne vidim razliku….netko drugi …?

  • Mrkmarkanovic2

   Ukluci lokacijsku usluge i rebootaj i radit ce ti

 • Anonymous

  imam taj tweak u vec nekih 2 tjedna….meni jako dobar….navečer se automatski prebacuje i ujutro

 • me

  f.lux ima i za windows koristio sam ga jako davno i bio je ok stvarno moze da pomogne aplikacija je navodno dobra i za spavanje koristite je nekih 10 minuta i onda je izgasite sigurno cete primijetit razliku nego ja vise ne koristi ovaj program jer sad imam laptop na koji mogu lako da spanjujem svijetlo tako da mi se cini da mi ne treba kao ni za iphone.

 • Anonymous

  Jednom sam lijepo napisao da se odmah napise na kojem iosu radi ono o cemu se pise,al nitko ne slusa!

  • To ti piše u cydiai kada instaliras. Ako ne radi na tvom osu dobit ćeš upozorenje. Ovaj twek radi i sa 4 i sa 5. Nisam probao ma tri. Ne možemo pisati na kojoj verziji zato sto bi onda morali ispravljati stotine postova kada izadje novi ios.

   • Anonymous

    Ok. Ja imam 3.1.3 i puno puta kad procitam neku novost za phone a vidim da bi dobro dosla, odmah sretan pozurim instalirat.Naravno ono čorak (ne radi)

    • E zao mi je. Većina novih tweakova su za 4 ili 5. Mada dosta stariji radi na svim ios inacicama. Sorry :(