Monday, 1 March, 2021
Home >>> Cydia >>> Fingal tweak donosi animirane ikone na Home Screen
fingal-main

Fingal tweak donosi animirane ikone na Home Screen

iOS se nije mnogo promjenio tokom minulih godina te generalno nema dodataka koji bi razbili monotoniju. Mnogi su se zbog toga okrenuli jailbreakanju a novi Fingal tweak je još jedno obećanje u borbi protiv monotonije, i to sa ogromnim potencijalom.

Tweak uvodi animirane ikone aplikacija na Home Screen. Apple se dosjetio da ikona aplikacije sata pokazuje uvijek pravo vrijeme ali Fingal tu ideju odvodi korak dalje i nudi podršku za “žive” animirane ikone mnoštva drugih aplikacija. U svojoj suštini Fingal nije tema nego svojevrsna platforma putem koje korisnici mogu instalirati tematske pakete sa animiranim ikonama sa Cydia dućana, pa će i njegov uspjeh u budućnosti ovisiti o tome koliko će developeri razvijati teme upravo za tu platformu.

Sve teme koje se instaliraju moći će se naći u odjeljku Fingal tweak u Settings aplikaciji. Animacije su u principu GIF-ovi koji se vrte umjesto statičke sličice ikone. S obzirom da nije mnogo tema dostupno za Fingal dobro je da se tweak isporučuje sa par osnovnih tema koje izgledaju stvarno odlično. Koliko će ovaj tweak utjecati na potrošnju baterije će u konačnici pokazati vrijeme. Probajte ga i sami ako imate iOS 8 ili iOS 9 iUređaj, a preuzeti ga možete besplatno sa ModMyi repozitorija. Kako se vama dopada?

 

 

Featured image credit: RedmondPie